IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 начина да се съвземете след провал

14 юли 2016 07 00

Не забравяйте, че и това ще мине!

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Всички хора имат трудни периоди в живота си, независимо дали става въпрос за край на романтична връзка, за някаква лична загуба или за проблеми в службата. Тези етапи понякога са толкова мрачни, че са на път да ни смажат, но има няколко неща, които можете да направите, за да ви бъде малко по-леко.

Не забравяйте, че и това ще мине!

Ето и 7 начина да се съвземете по-бързо от провала:

1. Следвайте рутината

Когато имате усещането, че животът ви се разпада на парчета, трябва да си осигурите някаква позната, стабилна структура, която да ви отклони от пълното отчаяние. Това може да са редовен спорт, редовни грижи за външния вид. Важното е да продължите да се измъквате от леглото сутрин, така както винаги сте го правили и да продължите да следвате ангажиментите си към своята работа, към самия себе си и към близките си.

2. Фокусирайте се върху нещата, които ви карат да се чувствате горди

Ако връзката ви се разпада, но имате успехи в службата, фокусирайте се върху тях. Насочете енергията си към хубавите неща в живота си и се опитайте да мислите по-малко за лошите. Не забравяйте, че слънцето изгрява и след най-тъмната нощ.

3. Не се тревожете за бъдещето или за миналото. Живейте в настоящия момент

Ако си мислите, че настоящият ви провал ще бележи останалата част от живота ви, грешите – тази криза ще отмине и затова няма смисъл да се притеснявате за бъдещето. Миналото пък, не можете да промените. Затова мислете за това, което може да ви накара да се почувствате по-добре сега.

4. Не прекалявайте със самосъжалението

Ясно е, че провалът ще ви кара да се чувствате тъжни и често ще ви се плаче. Това е нещо нормално. Само се опитайте да не прекарвате повече от 10 минути на ден в самосъжаление. Ако трябва идете в тоалетната, затворете вратата и си поплачете, а след това се измийте, излезте и продължете да следвате ангажиментите си.

5. Опрете се на вашето семейство и приятели

Оставете семейството и приятелите ви да ви подкрепят в този лош период, в който сте осъзнали своите несъвършенства. Оставете ги да ви осигурят емоционална подкрепа, като говорите с тях за проблемите си. Възможно е те да изразят своето мнение за нещата, което да не ви допадне – не им се сърдете и не ги отблъсквайте, заради реакцията им. По-добре им изяснете ситуацията докрай. След време и вие може да видите нещата от различен ъгъл, а именно от техния.

6. Опитайте се да останете ангажирани

Дори и да сте изживели провал в работата си и да сте останали без такава, трябва да намерите нещо, което да запълва деня ви – намерете си някаква нова работа, започнете ремонт, запишете се като доброволец в някаква благотворителна инициатива и т. н.

7. Опитайте нови неща

Вероятно в момента не ви е до нови неща, а само мислите за това как да оцелеете, но все пак трябва да се насилите да опитате нещо ново. Това може да е ново хоби, нови запознанства, някакъв служебен експеримент, пътуване и др. Важно е поне малко да промените рутината си. Ще бъдете изумени колко много тези новости ще повлияят на вашата енергия, карайки ви да се чувствате по-добре.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари