IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шифърът на… свежото лято

23 август 2016 08 20

Снимка: Ескимо

Снимка: Ескимо

И не, не говорим за „Шифърът на Леонардо“. Да оставим трилъра настрана и да си поговорим за още по-горещи емоции. Като за начало, успяхте ли да реализирате всичките си планове за това лято – море, планина, разходки с приятели, горски екопътеки, паметници на културата или просто се излежавахте пред компютъра? Ако се чудите какво още може да направите, вижте тогава нашите предложения за оставащите летни седмици, възползвайте се от тях и през зимата ще си спомняте за едно незабравимо свежо лято!

Код 1: „Свежест на една клечка разстояние“

Набавете си хлад и свежест в менюто! Апетитното ни предложение включва изкусително лакомство, което освежава и дарява небцето с несравнима ледена наслада. Ако предположението ви е сладолед, то тогава сте прави! Един от любимите десерти, който с удоволствие се хапва на плажа, в планината или на разходка в парка. Грешен избор няма, тъй като сладоледът охлажда горещите дни и нощи.

И малки и големи обичат да похапват лакомството и да му се наслаждават. Един от любимите видове е сладоледът на клечка, като „Ескимо“ например, който напомня за сладките детски спомени и безгрижното морскосиньо лято.

Кой не знае „Ескимо“, кой не е чувал за него? Това бе и все още е един от най-популярните сладоледи на клечка в България. Лятното лакомство бе използвано от баби и дядовци, мами и татковци, лели и чичовци за поощрение, за награда, за поглезване, за удоволствие.

Код 2: „Градски/горски легенди в действие“

Ако в края на лятото се очертава да останете в града, заложете на парковете, фестивалите на открито и на срещи с любими хора, а защо не и на запознанство с нови хора. Ще се изненадате колко много познати ще срещнете в града. А може да отделите време и на любимото си хоби, което често остава на заден план. В крайна сметка топлите слънчеви дни са време за разпускане и приятни емоции.

И ако не сте в настроение за разходки на 30+ градуса в града покрай напечените от слънцето сгради и тротоари, пренесете действието в гората. Приканваме те да преоткриеш околностите около твоя град. Наблизко със сигурност има планина, хълмче, паланка, все някое място с гора от дървета, много сянка, бистър поток и чист въздух. А ако отидеш с приятели, може да си организирате страхотен пикник. Освен това, България е прекрасна и пълна с безброй невероятни места, а лятото е идеалното време да ги обиколиш. Закътани селца в Родопите или градове с дългогодишна история – винаги може да научиш нещо ново! Каквото и да избереш, ще ти подейства освежаващо и ще те зареди с позитивна енергия.

Код 3: „Щуро, различно и ново“

Никога не сте летели с делта планер или не сте танцували самба, салса или танго? Сега е времето да пробвате. Ако обичате морето, но никога не сте се гмуркали – защо не го направите това лято? Или винаги сте се възхищавали на сърфистите, които се носят с лекота по вълните - няма какво да чакате. Неусетно ще се почувствате свободни и безгрижни, изцяло в тон с лятното време.

Един от най-добрите методи за разпускане и опознаване на природата е спането на открито. Ако не сте го изпробвали, то сега е перфектното време. Времето навън е топло, а приятна компания винаги ще се намери. Трябват ви само палатка, спален чувал, нещо за хапване и много добро настроение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари