IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 начина да бъдем по-щастливи

25 август 2016 15 00

Защото животът е прекрасен!

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Много хора мислят, че ключът към щастието е да го обвържеш с нещо. Начинът им на живот е основан на материални неща и често е пряко свързан със събития или хора, които идват и си отиват.

Ако никога не отделите време да обучите самите себе си, че щастието се крие във вас и не зависи от външни фактори, то със сигурност няма да ви бъде лесно.

Когато осъзнаете, че животът ви е изцяло под ваш контрол, ще можете да очертаете по-ясни целите си и да откриете пътя за постигането им.

Представяме ви няколко начина, с които да внесете щастие в живота си и това да зависи само от вас.

1. Упражнения

Изненадващо е колко много хора в действителност са недоволни от състоянието на тялото и здравето си. Упражненията и активният начин на живот са част от начините, с които да направите живота си по-добър. Спортуването освобождава хормон на щастието, отпуска напрежението и се бори успешно със стреса. Бъдете постоянни с тренировките и спорта и ще видите позитивните промени.

2. Медитирайте

Медитацията често е подценявана от хората, които никога не са опитвали. Има причина, поради която специалисти се изказват само положително за нея. Това е начин, с който можете да се настроите сами със себе си – като презареждане на ума без да заспивате. На по-късен етап ще се научите да се изолирате от негативните фактори и да постигнете хармония.

3. Останете заети

Всеки човек е попадал като жертва на постоянното си обмисляне на даден проблем или казус. Няма никаква полза от постоянното връщане наум на ситуации, думи и разговори, освен ако целта ви не е да си развалите сами настроението. Начинът да се справим? Поддържайте се мисловно ангажирани и в настоящия момент.

4. Просто го направете

Вместо да стоите и да мислите как бихте искали да отидете някъде на почивка или да си купите нещо, или да направите нещо голямо, стегнете се и го направете. Дори и да не ви се получи от първия път, поне ще знаете, че сте опитали и това ще ви донесе лично удовлетворение. Създайте си цели, начин да ги постигнете и действайте!

5. Хранете се здравословно

Колкото повече ядете вредна храна, толкова повече ще огладнявате за нея. Голяма грешка е, че здравословното хранене е скъпо. Ако започнете да си готвите сами и да пазарувате от магазина, откривайки евтини алтернативи, няма да ви бъде толкова трудно. Понякога изисква усилия да промените ежедневната си рутина, но в дългосрочен план си заслужава.

6. Самонаблюдавайте се

Да се научите да разглеждате ситуациите от друг ъгъл е трудно, но изключително полезно в дългосрочен план. Всички хора са различни и често се случва нечия реакция да ни обърка, обиди или нарани, без това да е било целта. Да сте способни да промените възприятията си е жизненоважно. Не позволявайте на негативното да навлиза в живота ви и още по-малко да заема ключова позиция. Променете подхода си към живота и работете сами върху себе си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари