IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъже и домакинство? Може, но след 50 години

25 август 2016 12 20

Тогава силният пол ще доминира в къщната работа

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако сте жена и ви е писнало да домакинствате докато мъжът до вас си лежи на дивана - не ронете сълзи. Ще дойде време, когато местата ще се разменят. Лошото е, че прогнозите са далечни - чак след 50 години.

Британски специалисти твърдят, че вече се е появила тенденция за сменяне на ролите на мъжете и жените в къщната работа и ще дойде ден, когато силният пол ще доминира на това поле, съобщи в. "Дейли мейл".

Дамите обаче ще трябва да почакат 50 години, докато това се случи. 

Засега могат да се радват, когато съпрузите им гладят прането и зареждат съдомиялната. Това са задачите, които те вършат най-охотно и вече са възприели като "мъжки", наред с изхвърлянето на боклука. Те са склонни и да пазаруват наравно с жените.

До девет години мъжете ще приемат за своя задача и прането. Банята ще започнат да чистят след 16 години. След това ще се захванат с готвенето, но ще го правят по-често от партньорите си чак след 36 години. Да бършат прах, обаче ще избягват още цели 52 години.

Що се отнася до традиционните мъжки задължения - миенето на колите, изхвърлянето на боклука и градинарството, няма никакъв признак ролите да бъдат сменени скоро. 31 процента от жените обаче се нагърбват с ремонтни работи, а 20 процента със сглобяване на мебели.

Само 7 процента от бащите са казали, че биха си останали в къщи да гледат бебе.

Сега жените перат и чистят банята два пъти по често от мъжете. Що се отнася до чистенето с прахосмукачка, подреждането и сменянето на чаршафи, нежният пол още се нагърбва със 79 процента от тези задължения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари