IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, на които трябва да научите дъщеря си

28 август 2016 09 30

Един своеобразен гид за майки

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

За една жена, да стане майка, е променящо живота събитие. Красотата на това да гледаш дъщеря си да расте е красиво и магическо нещо, често съпътствано от малки грижи.

Обикновено притесненията са относно света, в който живеем и подготовката за най-голямото препятствие – животът.

Докато още дъщеря ви е малка, вие вече обмисляте нещата, които ще ѝ кажете в момента, в който вече ще може да ви разбере и които ще ви направят по-спокойни за живота на вашата наследница.

Представяме ви своеобразен наръчник от 5 задължителни неща, на които трябва да научите дъщеря си - проверени и ефективни от майки за пример.

1. „Ти си страхотна и не позволявай никой и никога да ти каже обратното“

Научете дъщеря си на самооценка, подгответе я, че в живота си ще среща хора, които ще се опитат да ѝ повлияят психически. Това са хората, които обикновено сами страдат от някакъв проблем или дори комплекс. Да бъде тийнейджърка не е лесно и трябва да знае, че понякога няма да има обяснение за поведение на други хора, но не бива да им позволява да ѝ отнемат щастието.

2. „Работи сама за успеха си“

Колкото и да са всеотдайни родителите, дъщеря ви трябва да знае, че е нужно да се бори сама за своите успехи. Не всичко ще бъде толкова лесно поднесено, колкото когато го осигуряват родителите. Свободата и независимостта са цел, която изисква изминаване на дълъг път, но удовлетворението и научените уроци от този път са безценни.

3. „Казвай каквото мислиш и мисли това, което казваш“

Научете дъщеря си, че няма нищо по-лошо от това да се кара с приятелите си, особено в тийнейджърските години. И въпреки това е неизбежно. Трябва да обясните добре за силата на думите и психическите травми, които често могат да бъдат по-болезнени и травмиращи от физическите.

4. „Не“ е най-важната дума, която ще научиш“

Обяснете на дъщеря си, че да казва „Не“ е най-ценният урок. Да се научи да отказва, когато не е съгласна с нещо или не иска да прави друго е изключително важно. По този начин ще създадете и развиете инстинкт за самосъхранение, който е осъзнат и абсолютно активен е от голяма полза.

5. „Знай, че това е само началото“

Важно е дъщеря ви да знае, че в моментите, в които ѝ се струва, че няма изход, че всичко е ужасно и това е краят, всъщност не е така. Животът не свършва с малките и дори с големите проблеми от ежедневието. По-ценно е да успее да съхрани в себе си усещането, че още има какво да се промени и дори и нещо да приключи, друго ще започне.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари