IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стилно бягство в бутикова вила в Ботсвана

14 септември 2016 07 00

И в Африка луксът може да бъде реалност

Снимка: dezeen.com

Снимка: dezeen.com

Представяме ви нова, суперлуксозна вила в Ботсвана, която се казва „Sandibe Okavango Safari Lodge“.

Тя се намира на наистина красиво, отдалечено място в сърцето на делтата на Окаванго – място, което е в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство.

Вилата, разположена сред дивата природа, е проектирана от топ архитектите с множество награди – Никълъс Плюман и Михаелис Бойд.

Поради защитения статут на земята, строителството в района е било голямо предизвикателство и е трябвало да отговаря на множество строги изисквания.

Всичко по сградата е трябвало да бъде изградено от биоразградими материали, направени от флората и фауната. 70 на сто от енергията е трябвало да идва от устойчиви източници.

Извитата основна сграда е създадена от гигантски ламинирани борови греди, канадски кедър, евкалипт и други дървесини.

Иначе хотелът, който прилича на животното броненосец, разполага с 24 легла, с луксозни бани и предлага храна, характерна за най-добрите хотели в света.

Архитектите избират да направят вилата като броненосец заради неговата срамежлива, неуловима и напълно безвредна натура.

Вижте снимки на уникалната вила в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Ихо ( преди 7 години )
Силно бягство в бутилкова жила??!! :))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар