IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-приказните курорти на Малдивите

15 септември 2016 13 40

Топ 10

Снимка: sixsenses.com

Снимка: sixsenses.com

Ослепителни тюркоазени води, бели пясъци, нереални рифове – всички знаем, че на Малдивите се намират едни от най-прекрасните идилични курорти в света.

В рамките на тази островна група, описвана като рай за туристите, има стотици луксозни хотели, разпръснати из многото идилични атоли на страната. Всички те предлагат уникален престой и възможност за незабравима почивка.

Все пак има и няколко по-впечатляващи курорти от другите, като повечето от тях са открити сравнително скоро.

Сред най-приказните хотели е „Four Season Voavah“, който се намира на малък частен остров и ще бъде открит през декември тази година, вдигайки изключително много летвата в островния туризъм.

Втората супер търсена опция на Малдивите е вилата „Cheval Blanc Randheli“, която беше открита по-рано тази година.

Цените на тази дизайнерска вила, разположена на атола Noonu, започват от 1638 щатски долара на нощ.

Третият впечатляващ хотел е „Six Senses Laamu“, като той е известен със своите минерални извори, характерни за атола Laamu.

Хотелът предлага сърфинг, уиндсърфинг, водни ски, аюрведа терапии, уелнес програми и т. н.

Следващият хотел, който заслужава внимание е „Per Aquum Huvafen Fushi“, като той се намира на атола Северно Мале.

Уникалното на този курорт е че има подводен спа център, в който ще можете да се дивите на подводния живот, докато се наслаждавате на масажите си.

Вилите „Anantara Kihavah“ също са абсолютно уникални и са една от най-любимите дестинации за меден месец на младоженците с по-големи финансови възможности.

Идиличният комплекс „One & Only Reethi Rah“ се намира на един от най-големите острови на Малдивите, има плажна ивица от 6 км и е любимо място за семействата с малки деца.

Впечатляващият хотел „Como Cocoa Island“ пък е идеално място, ако си падате по гмуркането с шнорхел. Хотелът има уникален холистичен център, а цените на вечер започват от 1000 щатски долара.

Хотелът „Shangri-La Villingili Resort and Spa“ пък е известен със своите водни спортове, нощен риболов и голф игрище с уникален изглед към кристално синята вода. Цените на вилите тук започват от 640 щатски долара на вечер.

Курортът „Gili Lankanfushi Resort“ пък наскоро спечели признанието за най-добър хотел в света на наградите „TripAdvisor Awards 2015“.

Последният хотел в списъка е „St Regis Resort Vommuli“, който отваря врати за туристи на 1 ноември.

Курортът е разположен на частен остров на атола Dhaalu и ще предлага 77 прекрасни апартамента с великолепна гледка към морето и плажа. Цените им ще започват от 2011 щатски долара на вечер.

Вижте снимки на курортите в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари