IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите със стреса според зодията си

26 септември 2016 13 00

Вижте как да облекчите тревожността наполовина, базирано на вашия зодиакален знак

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Психолозите и коучинг специалистите предлагат много варианти за помощ на хората, които са подложени на ежедневен стрес.

Въпреки това, не всички методи и техники са приложими в обикновения живот.

Именно затова е добре да разберете кои от тях са най-подходящи за вашия зодиакален знак. Астрологията може да ви помогне да идентифицирате различните аспекти на личността си и да се опитате да „излекувате“ отрицателните си черти.

Ето и как да облекчите стреса и тревожността наполовина, базирано на вашата зодия:

Овен

Тези хора са склонни да преувеличават събитията в живота си. Това е особено вярно за тези, чийто живот е по-активен и забързан. По принцип те се справят с работата под напрежение, но понякога стават твърде раздразнителни, мрачни или дори агресивни именно заради стреса. Това е индикация, че човекът Овен трябва да си даде психическа и физическа почивка, за да не „прегори“. Хората от тази зодия могат да намалят стреса в живота си с физически дейности като ходене, бягане, градинарство, колоездене. Те трябва да се хранят и с по-успокояващи храни като сирене, пиле, тофу, ядки, тиквени семки и сусам и да пият и повече вода.

Телец

За Телците най-голям стрес носи промяната. Тези хора обикновено са устойчиви и са склонни да направят съзнателно усилие да се справят със стреса. Една от най-добрите техники да намалят напрежението наполовина е чрез дихателни упражнения. Телецът е земен знак, който може лесно да се придържа и то доста стриктно към някаква рутина в живота си, свързана със спане, спорт и прием на определена храна. За хората от този знак е добре да пият редовно билков чай с мед и винаги когато са уморени да намират начин да релаксират или да си починат – може и с лека обедна дрямка.

Близнаци

Близнаците могат да намалят стреса в живота си наполовина, ако се фокусират върху физическото си здраве. Тази зодия е въздушна, а най-голямото предизвикателство за въздушните знаци е да останат здраво стъпили на земята. Ключът към това е да обърнат негативните мисли в положителна посока и да спортуват по-редовно. Те могат да намалят напрежението в живота си с практикуването на бойни изкуства, танци, джогинг. Другият вариант е да се отдадат на някакво творческо хоби, в което да впрегнат своята сръчност. За тях би било много полезно да се упражняват с гири за укрепване на мускулите на горната част на тялото.

Рак

Този знак по принцип е балансиран по отношение на емоциите си, но стресовата среда може да накара хората от тази зодия да станат твърде чувствителни и раними. Стресът може да им донесе проблеми с храносмилането. Ракът е воден знак, но трябва да избягва консумацията на огромни количества вода. За да избегнат емоционална нестабилност, представителите на този зодиакален знак трябва да говорят за проблемите си повече с близките си хора или дори със специалисти. Те не трябва да таят негативните емоции в себе си.

Лъв

Хората от този знак са склонни да избухват, когато нещата не вървят по план. Лъвът е огнен знак, който невинаги успява да запази самообладание, когато е под напрежение. Добре е да консумира охлаждащи храни и напитки, като краставици, маруля, целина, кресон и спанак, студен билков чай, както и храни с високо съдържание на омега три мастни киселини. Здравословната диета и редовните кардио тренировки могат да допринесат за намаляване на стреса в живота на Лъва.

Дева

Девите имат нужда от силна подкрепа от близките и приятелите си, когато са подложени на голям стрес, тъй като са склонни да стават твърде нервни. Те трябва да избягват консумацията на тежки и мазни храни. За тях се препоръчват всички видове медитации и техниките с дълбоко дишане. И за представителите на тази зодия се препоръчва рутинен спорт, който да сваля напрежението им.

Везни

Този въздушен знак е много балансиран като цяло, но и той става неспокоен най-вече при емоционални проблеми в живота си. Везните могат да намалят стреса наполовина, ако се хранят правилно и пият всеки ден вода с лимонов сок. Те могат да се справят с напрежението и с физически дейности като плетене, шиене и стрелба с лък.

Скорпион

Стресът може да съсипе физическото и емоционално благополучие на човека Скорпион, който е леко неуравновесен по природа. Напрежението ще му донесе проблеми със съня и може да доведе до емоционално хранене (тоест преяждане). Хората от този знак трябва да консумират повече сочни плодове като грозде и пъпеш, за да избегнат дехидратация. Скорпионите предпочитат да запазят своите чувства скрити, а това много им вреди, защото гневът се натрупва в душата им.

Стрелец

Стрелците „прегарят“ лесно в стресови периоди и те могат да им донесат болести. За тях е много важно да практикуват йога и медитация, за да се справят с напрежението и да станат малко по-дисциплинирани в емоциите и действията си. Тези индивиди имат нужда от духовно просветление, което да ги успокои и да облекчи проблемите им и затова е хубаво да четат подобна литература. За тях се препоръчва да включат в менюто си подправки като джинджифил и канела.

Козирог

За тези амбициозни хора е важно да намират повече време за почивка. Те трябва да консумират повече листни зеленчуци, авокадо и да се хранят със супи, тъй като стресът често им носи проблеми с метаболизма. Те могат да намалят напрежението също с практикуване на йога. Козирозите трябва да разберат, че парите са важни за хубавия живот, но не толкова, колкото са важни здравите дух и тяло.

Водолей

Хората от този знак обикновено се справят със стреса чрез интелектуални занимания. Въпреки това, много от тях имат трудности с достигането на емоционален баланс. За представителите на този знак е важно да си намерят успокояващо хоби, което обаче да ги среща с хора, тъй като те обичат да са в компания. Като правило, хората Водолеи трябва да се въздържат от консумацията на мазни и тлъсти храни.

Риби

Рибите могат да намалят стреса в живота си наполовина, ако имат ежедневна емоционална подкрепа от близките си. За тях е важно в живота им да има човек, на когото да могат да се доверят напълно. Хората от този знак са твърде чувствителни и понякога не могат да се справят с негативизма в заобикалящата ги среда. Те трябва да си намерят релаксиращо хоби, свързано с вода – плуване, риболов, спа процедури.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари