IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 мерки, които да вземете във връзката си сега

2 октомври 2016 11 15

За да я опазите от проблеми в бъдеще

Снимка: nytimes.com

Снимка: nytimes.com

Всяка връзка е различна, но има едно нещо, което е общо за повечето двойки, а именно, че все някога и най-влюбените партньори стигат до конфликти. С цел да разрешите тези евентуални бъдещи проблеми с половинката, добре е още сега да предприемете някои мерки.

Те ще ви предпазят от турбуленцията във взаимоотношенията, която ако е твърде силна, може да „приземи“ връзката ви най-неочаквано.

Ето ги и тях:

1. Започнете да спестявате

Никога не е твърде рано да започнете да заделяте пари настрана като двойка, било то за дом, за образование на децата или за пенсиониране. Тези неща могат да ви се виждат много далеч в бъдещето, но те ще ви дадат едно чувство за сигурност и стабилност. Така ще е по-малко вероятно да се сблъскате с финансови трудности, които често стават причина за конфликти и раздели.

2. Сложете граници по отношение на родата

В един идеален свят, родителите на съпруга са перфектни, свестни, мили, услужливи и грижовни хора, които не причиняват никакви проблеми, а камо ли някакъв стрес в двойката. За съжаление това е точно обратно в доста от случаите. Често родителите на партньора предизвикват проблеми в отношенията на младите с това, че изказват критики и противоположни мнения, с това, че се месят в живота на младото семейство или пък с това че помагат твърде много и държат младата двойка в зависимост. Важно е още в началото на връзката си да решите доколко ще допускате родителите си във вашата връзка и да го коментирате с партньора си.

3. Направете си предбрачен договор

Противно на общоприетото схващане, че този договор е само за холивудските звезди, истината е, че това е чудесен начин да облекчите натиска върху връзката си. Ако уредите финансовите си отношения с половинката още от самото начало, дори да достигнете до неравности по пътя си заедно, то поне ще знаете, че няма да се карате за имоти и авоари в банкови сметки.

4. Стигнете до консенсус за важните неща

Ако ще градите живота си с друг човек, добре е да се разберете навреме къде ще живеете, как ще намерите пари за закупуване на общото си жилище, кога ще имате деца и колко на брой, планирате ли да се местите в друг град или държава и т. н. Разногласия по тези теми могат да ви костват много в бъдеще.

5. Направете си „кризисен план“

Никой не обича да мисли за кризи и лоши периоди, но те така или иначе все някога се появяват в живота и на най-идеалните семейства. Затова се разберете с половинката си, ако ви се случи нещо наистина трудно за преодоляване (трагедия, смърт в семейството, бедствие, обир, загуба на работа и дори екзистенциална криза), как точно ще се справите и към кого ще се обърнете за помощ. Отсега трябва да сте готови да си бъдете опора един на друг при подобни изпитания.

6. Обсъдете целите в кариерите си

В момента отношенията ви може да са идилия и изобщо да не си представяте, че някаква кариера може да засенчи любовта ви. Може обаче в бъдеще да се окаже, че един от вас (или и двамата) има нужда от себедоказване в професионален план, което да пречи на семейния ви живот. Може вашият партньор да реши да реализира своя мечта за работа в друг град, държава или в съвсем ново поприще, което да не ви допада. Отсега разберете какви са неговите мечти и цели в професията, за да не се изненадате по-късно.

7. Разберете се за възпитанието на децата си

Отношенията на много съпрузи се напрягат с времето, именно заради различния им родителски подход. Добре е да обсъдите с половинката си как ще възпитавате наследниците си (по-строго, по-либерално и т. н.) и на какво ще държите в това отношение. Важното е един ден да не се обвинявате, че единият от вас е по-добър родител, другият е незаинтересован и т. н.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари