IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 стъпки към по-щастлив и успешен живот

10 октомври 2016 15 00

Няколко съвета как да изградите мечтаната кариера и личен живот

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Дори и най-успешните хора трябва да работят, за да изградят мечтания си живот, както в офиса, така и у дома.

Колкото и да обичате работата си, тя трябва да е редувана от вълнуващи почивни дни, за да се чувствате удовлетворени от живота си.

Тоест, трябва да имате и личен живот, за да усещате радост в професионален план.

Това е перфектната комбинация за щастие и успех, която можете да усъвършенствате чрез следните 7 практични съвета:

1. Определете какво ви потиска на работното място

Първата стъпка към по-щастлив живот е да признаете, че в ежедневието ви, особено в службата ви, има неща, които трябва да подобрите. Опитайте се да определите какво ви пречи, какво ви отегчава, какво ви претоварва и какво ви кара да се чувствате в застой. Оттам помислете какви промени в действителност можете да направите, за да решите проблемите си в професионален план.

2. Не задържайте лошите емоции в себе си

Ако таите гняв или фрустрация в душата си, вие няма да бъдете продуктивни в офиса, нито пък ще сте приятна компания в личния си живот. Затова намерете начин да се освобождавате от лошите емоции, дори ако трябва да споделяте на приятели, на майка си или на половинката. Това ще ви помогне да разберете какво ви прави неудовлетворени. Ако трябва направете си списък на нещата, които ви дразнят, вбесяват ви или ви карат да се чувствате безсилни и намерете решение как да се справите с тях.

3. Спрете да се чувствате виновни за това, че имате личен живот

Много хора се чувстват гузни, че си тръгват от офиса точно в 17:00, за да бъдат повече часове със семейството и приятелите си, докато други техни колеги остават извън работно време. Ако си вършите работата качествено в рамките на работния ден, не трябва да се чувствате гузни, че напускате бюрото си навреме.

4. Не се чувствайте гузни, че си угаждате

Няма нищо лошо в това, ако имате финансова възможност да си угаждате с неща, които обичате – с вещи и дрехи, със спа почивки, с билети за концерти и др. Харченето на пари за неща, които ви карат да се чувствате добре, е не само задоволяване на прищевки, а и начин да се мотивирате да работите още по-усилено, за да можете да спечелите още и още пари.

5. Не се страхувайте да молите за помощ, когато се налага

Понякога хората са твърде горди и не смеят да поискат услуга или помощ, а вместо това се мъчат сами да се справят с непосилни изпитания (било то в работата или в личния живот). Ако искате да направите живота си по-лесен, не се колебайте да потърсите помощ, когато се налага.

6. Превърнете хобитата си в приоритет

Това, че работите на пълно работно време и че имате семейство, не означава, че трябва да се откажете от любимото си хоби. Ако нещо/някаква дейност ви носи истинско удоволствие, направете я свой приоритет и ще бъдете по-щастлив човек.

7. Почивайте си редовно

Не се отказвайте от отпуски и ваканции в името на работата, защото рискувате да се претоварите. Почивките и ваканциите помагат на човек да прочисти ума си, да си върне творческата мисъл и енергията. Така че не забравяйте да се възползвате от платения си отпуск!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари