IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9 професии за хората, които мразят да говорят

10 октомври 2016 11 40

Ако не искате да си взаимодействате с колеги, клиенти и шефове

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако си падате по-скоро интроверт и общуването с хората ви коства усилия, то потърсете си професия, в която да не ви се налага да говорите много-много.

Има изобилие от позиции, които ви позволяват да си работите хем по-независимо, хем по-тихичко.

Става въпрос за работни места, в които не се налага да си взаимодействате с колеги, клиенти и шефове или това е сведено до минимум.

Ето и няколко примера:

1. Архивист

Въпреки че често хората свързват архивистите с библиотекари, всъщност те са много повече и работата им е сложна и отговорна. Тези хора систематизират важна информация, записи, сборници, документи и др. – всичко, което си струва да бъде запазено. Освен това тези хора обикновено работят самостоятелно.

2. Финансов анализатор

Финансовите анализатори се занимават най-вече с данни, цифри, акции и облигации. Те изследват тенденциите и съветват фирми и физически лица за инвестиции, но често имат взаимодействие само със сериозни клиенти. На много хора в други финансови области, например счетоводители и актюери, им се налага да общуват повече по работа.

3. Графичен дизайнер

Графичните дизайнери, както и художниците, прекарват голяма част от времето си в креативни мисли и то седейки пред компютъра. Те със сигурност говорят малко по работа и не си взаимодействат ежедневно с клиенти и колеги, а само в началото и в края на даден проект.

4. Фотограф

Стига да не сте моден или сватбен фотограф, а снимате предмети, природни забележителности и/или животни, няма да ви се налага да общувате много-много с други хора. За вас празните приказки дори са вредни, защото заради тях можете да изпуснете точния момент и точния кадър! Фотографите трябва да са спокойни и търпеливи, за да направят перфектната снимка.

5. Лаборант

Медицинските лаборанти работят с анализи и широк спектър от данни, използвайки своите познания и опит. Тези хора от света на науката, които работят най-вече в лаборатории, прекарват по-голямата част от времето си в изследвания и то в среда, в която няма празни приказки.

6. Писател на свободна практика или блогър

Писането е широкоспектърна професия, но ако сте на свободна практика или пишете в блог, можете да работите от дома си, което значи, че ще имате минимално взаимодействие с други хора и комуникацията ви с външния свят може да бъде по електронен път – чрез имейли.

7. ИТ специалист

Има огромна палитра от работни места под шапката на ИТ сектора. Повечето от тях са изключително компютърно ориентирани, което означава минимум комуникация лице в лице с колеги и шефове. Макар не всички ИТ работни места да са едни и същи, все пак в този сектор се изискват по-малко ангажиращи разговори с хора.

8. Художник/творец

Да бъдеш творец невинаги е много доходоносна професия, но все пак това е занимание, което ще ви позволи да прекарвате повече време сами със себе си.

9. Кино, филмов или аудио редактор

Има хора от тези позиции, на които им се налага да си взаимодействат с колеги, но има и много редакторски работни места в студия, където се налага носенето на слушалки, гледането на монитори или слушането на аудио и където като цяло трябва да се пази тишина.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари