IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 тайни на хората, които владеят изкуството на убеждаването

21 октомври 2016 11 40

Как някои хора успяват да повлияват на други?

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Изкуството на убеждаването е изключително важно умение в съвременния свят на конкуренция.

Обикновено убедителните хора се справят с живота и кариерата по-умело, тъй като успяват да влияят на другите.

Както можете да предположите, тези хора притежават черти като общителност, харизма и добра визия, но не само.

Според сайтът Business Insider индивидите, които владеят изкуството да убеждават, интуитивно прилагат следните практики:

1. Те знаят коя е тяхната публика.

Убедителните хора притежават умението да манипулират. Те знаят как да се представят най-добре пред своята публика. Те коригират своя тон и начин на говорене според това, което усещат, че ще бъде най-ефективно за другата страна. Те интуитивно усещат с какъв човек си имат работа и когато трябва са агресивни, когато трябва – са по-меки, докато излагат аргументите си.

2. Те знаят как да използват езика на тялото си.

Убедителните хора са наясно с това, че езикът на тялото е част от общуването с другите. Те поддържат контакт с очите, говорят с ясен тон, здрависват се, усмихват се, когато трябва и т. н.

3. Те знаят имената на събеседниците си.

Тези хора запомнят имената на събеседниците си от първия път, когато ги чуят и после ги използват по време на разговор. Чувайки името си от устата на другия, на човек му става някак приятно – това гали самочувствието му. Манипулаторите са наясно с това и винаги оставят впечатление у своите събеседници, че са ангажирани с тяхната личност и че имат положителна нагласа към тях.

4. Те признават чуждата гледна точка.

Изненадващо ефективен начин да убедите човек в тезата си е първо да приемете част от неговите аргументи. Убедителните хора признават чуждата гледна точка, но някак успяват да наложат своята като по-съвършена от другата. Те демонстрират силна увереност в своите възгледи, което им е в голяма помощ.

5. Те знаят кога да се отдръпнат.

Убедителните хора усещат кога тяхната позиция не е добре приета и знаят кога да се отдръпнат и да замълчат. Но не се заблуждавайте – след известно време те отново ще са готови да опитат да прокарат тезата си и то още по-настоятелно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари