IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имате ли качества да станете шеф?

18 октомври 2016 10 20

7 черти, от които всеки лидер се нуждае

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Във всяка фирма и във всеки офис има по няколко кандидати за всяко управленско място, но не всеки желаещ притежава лидерски умения. Експертите казват, че всички успешни шефове притежават седем общи и много специфични черти, които им помагат по пътя към върха.

Пам Роджърсън, HR директор в ELAS Group, твърди пред вестник Daily Mail, че успешните лидери са честни, надеждни, уверени, вдъхновяващи, справедливи и имат силен морален компас.

Ето и точно какви личностни черти трябва да притежавате, за да сте способен да бъдете шеф:

1. Да притежавате въображение, упоритост и силни принципи

Лидерите трябва да са готови да виждат реализацията на даден проект от началото до края преди всички останали. Те трябва да имат много силна ценностна система, да са упорити, решителни и да са принципни личности, за да могат да се изправят срещу противниците си аргументирано.

2. Да знаете как да си изградите екип

Всеки един лидер трябва да може да си изгради жизнеспособен и работоспособен екип и да умее да го запази. Това означава, че шефът трябва да знае от какви типове личности се нуждае, за да направи силен отбор. Той трябва да умее да разпознава талантите на хората.

3. Да притежавате смелост, самочувствие и вяра

Истинските лидери вярват в себе си и са отворени към конструктивната критика. Те преследват целите си с вяра и страст.

4. Да имате чувство за хумор

Добрите шефове са в състояние да видят смешната страна на нещата. Създаването на успешен бизнес включва създаването на много нови приятели, а хуморът помага за това.

5. Да притежавате и смирение

Истинските лидери знаят, че винаги могат да се подобрят и като личности и като специалисти и работят върху себе си.

6. Да сте човечни и честни

Истинските лидери не са алчни егоисти. Те се застъпват за подчинените си, винаги са честни спрямо другите и като цяло проявяват състрадание.

7. Да спите спокойно през нощта

Безсънните нощи не са полезни за шефа. Ако той не се наспива добре от мисли и тревоги, този стрес ще му се отрази зле и той може да стане непоносим за общуване. Успешните лидери намират начин да се справят със стреса и да спят спокойно нощно време. Сутрин те пристигат в офиса свежи и заредени с енергия, която пренасят и на екипа си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

нямам качества ( преди 7 години )
За началник е от жизнена важност да е конформист.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар