IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мислите да заживеете с половинката под един покрив?

3 ноември 2016 15 20

5 неща, за които никой няма да ви подготви

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако скоро планирате да се преместите с гаджето си под един покрив, то добре е много внимателно да обмислите нещата, преди да скочите в новия си живот заедно на сляпо.

Създайте си план, поискайте съвети и мъдрости от другите двойки, които вече живеят заедно.

Много е важно да сте подготвени за това съжителство, защото ви очакват големи изненади по пътя.

А ето и пет неща, които никой няма да ви каже, като чуе че сте решили да предприемете тази сериозна стъпка в живота си.

1. Ще започнете да харчите повече

Дали за наем, за битови сметки или за нови вещи и мебели, всеки нов дом си идва със своите задължителни, но и непредвидени разходи. Скоро с половинката ви ще осъзнаете, че животът под един покрив е по-скъп, отколкото сте очаквали. Ще дойде момент във връзката ви, в който ще трябва все по-често да обсъждате общия си бюджет и да говорите на тема пари и разходи. Това може да убие романтиката между вас, но пък е важна стъпка, без която няма как да градите общо бъдеще.

2. Общото жилище може да се окаже тясно за емоциите и на двама ви

Дори да сте заедно с половинката си от няколко години, едва след като заживеете заедно, ще разберете какво са истински конфликти. Може да се окажете неподготвени за това, че споровете ви ще преминат в изцяло ново измерение, заради това, че живеете под един покрив. Понякога това е разочароващо, защото когато сте ядосани, но делите едно и също физическо пространство, става по-трудно да прекратите спора бързо и да забравите. Изведнъж домът ви може да се окаже тесен за гнева и отрицателните емоции и на двама ви.

3. Времето ви заедно вече няма да е чак толкова вълнуващо

Докато сте били само гаджета, вие сте излизали с половинката ви на срещи, на разходки, ходили сте по почивки, заведения и т. н., и като цяло сте прекарвали времето си заедно доста качествено и забавно. Но след като заживеете под един покрив, вие ще прекарвате повече време заедно, но... седнали един до друг на дивана пред телевизора. Ще се наложи да търсите специално време извън дома ви, с което да съхраните романтиката във връзката си.

4. Действието на единия вече ще се отразява и на двама ви

Колкото и да не ви харесва, след като заживеете заедно, вие вече сте едно цяло. Въпреки че това изглежда нещо добро, важното е да се разберете как да общувате с хората. Например как ще се държите като двойка със съседите си, с роднините си, с приятелите си, с продавачите в магазина и т. н. Всички те ще гледат на вас като на двойка и ако единият се държи грубо с хората, това ще повлияе зле и на другия.

5. За вас се отваря врата с нови перспективи

Никой няма да може да ви опише с думи какво е да заживееш с човек, когото наистина обичаш и който те обича. Това е едно от онези неща, които просто трябва да усетиш сам. Това е напълно нов начин на живот, понякога изтощителен, но като цяло доста привлекателен. Може да минете през много неравности заедно, но всяка нощ ще заспивате до любимия човек!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари