IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не сте успешни, въпреки че сте талантливи и работливи?

9 ноември 2016 10 00

Вижте какво ви спира по пътя към върха

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако сте талантлив, трудолюбив човек, но успехът в службата все ви заобикаля, може би има някаква причина за това. Много интелигентни, креативни хора с потенциал не успяват да се наложат в професията си, по някаква непонятна за тях причина.

Лошото е, когато тези хора наистина се опитват да напреднат в кариерата, но все нещо не им се получава.

Ето и няколко възможни грешки, които може би допускате и затова и вас успехът ви подминава:

1. Твърде много мислите за постигането на успех

Стресът и страхът няма да ви донесат успех. Успехът изисква кураж. Ако ви е страх, че може да допуснете грешки в работата си, вие няма да успеете да разгърнете целия си потенциал. Това е един порочен кръг! Не се страхувайте да правите грешки и да рискувате.

2. Не сте верен на себе си

В този конкурентен свят успяват онези, които запазват самоличността си. Онези, които не губят своята идентичност, за да бъдат като групата. Не се страхувайте да се отличавате от тълпата, дори да се чувствате самотни. Приемете своята уникалност и следвайте сърцето си!

3. Мразите работата си

Няма да постигнете успех, дори да работите неуморно от сутрин до вечер и да не спирате да мислите за работа. Всичко това може да ви донесе стрес и проблеми в личния живот, но не и успехи в службата. Причината е, че ако се претоварвате, вие подсъзнателно ще започнете да мразите работата си, шефа си, колегите си...

4. Постоянно се сравнявате с другите

Ако все се чудите дали другите не са по-умни, по-оправни, по-харизматични от вас, това е супер демотивиращо. Съсредоточете се върху личността си, а не върху другите и се надпреварвайте със самия себе си. От време на време е добре да се конкурирате с останалите, но завистта няма да ви отведе никъде. Това е просто една чиста загуба на време и енергия.

5. Нямате план

Важно е да имате план за кариерата си, дори и като натура да сте спонтанен човек. Все пак, хората които искат да постигнат повече в работата си, се движат в някаква посока, гонейки определени цели. Проследявайте вашия личен растеж внимателно!

6. Заобиколени сте от негативни хора

Ако вашите роднини и приятели критикуват работата ви по един неконструктивен начин, малко вероятно е вие да успеете. По-възможно е да се чувствате демотивирани и да нямате самочувствие, че се справяте. Липсата на вяра и позитивност подсъзнателно може да ви попречи да вървите нагоре.

7. Сутрин не сте много работоспособни

Най-успешните хора са онези, които стават в ранни зори, пият кафе, спортуват, закусват и започват работата си навреме, успявайки да отметнат всичко в графика си. Хората, които стават късно, на които до обяд им се спи и не са достатъчно производителни, губят половината от работния си ден.

8. Не умеете да се „продавате“ добре

Това е най-горчивата истина за преглъщане. Има много талантливи и работливи хора, които са излишно скромни по натура и това ги дърпа назад. Те някак не се борят, за да получат признание, демонстрирайки способностите и талантите си. Тоест, най-лесно успяват хората, които умеят да се „продадат“. Онези, които вярват в себе си и заявяват със самочувствие високата си цена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

мирка ( преди 7 години )
Разбира се, че зависи от обстоятелствата. Няма как всички, учили за капитан на кораб, да станат капитани, далечно плаване, още повече , както нямаме флотилия. Почти всички при такъв случай минават на нискоквалифицирана работа, нещо практично , което им се удава от малки и носи бързи пари. Животът и здравето преди всичко. Но да мразите нещо и да очаквате , че ще имате дълготраен успех там???...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 7 години )
До до 4: Правите прибързани изводи. Човек може да върши много неща, но зависи от обстоятелствата. Мнението Ви не ме интересува, считам че е липса на интелект.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
до 4 ( преди 7 години )
Вие за Наполеон /ка/ ли сте се имали? Няколко от работите си сте мразили? За колко неща имате квалификация? "И тече си така битието, и се раждат съвременни нрави: Всеки върши по нещо, което всъщност никак не може да прави." - стара песен.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 7 години )
Според мен статията не е лоша. Има и неща, с които съм съгласна. Мислех постоянно за успех , не се получи, мразех работата си /даже няколко от работите си/, може би и затова правех компромиси и пр. В един момент осъзнах, че вървя против себе си и се реших. Край. Реших, че ще правя само това, което ми доставя удоволствие. Беше много трудно. Но се почувствах добре. Даже отлично. Мислех, че ще литна. Може и да е смешно, но е така.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
вкус ( преди 7 години )
Хубавата жена е Екатерина Захариева без очила.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 7 години )
Материалът е повече от неудачен.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 7 години )