IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да сте сигурни, че сте си открили точната работа

4 декември 2016 11 45

5 начина

Снимка: Cosmopolitan

Снимка: Cosmopolitan

Повечето хора не са много ентусиазирани в понеделник сутринта, тръгвайки на работа. Малко са хората, които тръгват към офиса в добро настроение, а още по-рядко се срещат такива, които се втурват към службата си с истински ентусиазъм и страст.

И все пак има такива, които очакват с нетърпение понеделника и са изпълнени с енергия през цялата работна седмица.

Това са хората, които просто са открили най-подходящата работа за себе си.

Хора, които се вълнуват истински от служебните си задължение и смятат, че са благословени, че имат такава перфектна работа.

Ето и 5 начина да разберете дали сте от тази категория щастливци:

1. Не си правите труда да следите работното време

Най-големият знак, че човек е неудовлетворен служител е, когато той непрекъснато се взира в часовника си за наближаването на края на работния ден. Такъв вид служители обикновено не са особено ефективни. Те вечно си намират оправдания, за да закъснеят сутрин и да си тръгнат по-рано следобед. Служителите, които са открили своята най-подходяща работа, действат активно в офиса с лична мотивация и дават най-доброто от себе си всеки ден.

2. Работите, за да се усъвършенствате, а не за да се доказвате

Ако гледате на работата си като на трамплин към това да научите нещо ново, да изживеете нови преживявания, тогава поздравления – вие имате перфектна работа. Най-вероятно вие давате най-доброто от себе си в името на компанията, за да допринесете за нейното развитие и подем. Има служители, които не работят за похвали от шефа, а за да подобряват уменията си и да се развиват личностно.

3. Вие усещате вътрешен мир по време на работа

Има хора, на които работния ден винаги спори. Те просто се чувстват на мястото си в офиса и обикновено са предани и ефективни служители, които наистина вярват в мисията на фирмата и намират удовлетворение и спокойствие в изпълнението на задачите си. За тези хора работата е истинско удоволствие и те нямат нужда от допълнителна мотивация.

4. Вие сте в синхрон с всичко и всички на работното си място

Ако усещате вътрешен мир, когато прекрачите прага на офиса, значи там вие намирате баланс. Явно сте в синхрон с всичките си колеги и шефове, както и с обкръжаващата ви среда по време на работа. Явно в офиса няма нищо, което да отвлича вниманието ви, да ви дразни или да пречи на вашата продуктивност. Вие обичате не само вида на работата си, но и мястото, на което работите.

5. Вие наистина изпитвате страст към работата си

Няма нищо по-демотивиращо за служителите от това да не харесват или да мразят естеството на работата си. В действителност, хората, които наистина обичат работата си, действат с истинска страст в службата. Може би за вас работата е цел в живота, а не просто начин да изкарвате прехраната си. Видимо е, че вие имате перфектната работа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари