IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаците, че сте по-интелигентни, отколкото си мислите

1 декември 2016 14 40

Вижте научните доказателства за вашия интелект

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Глупавите хора са склонни да надценяват своите познания и компетенции, а умните хора са склонни да се подценяват. Има една мисъл на Шекспир, която гласи горе-долу това: „Глупакът се мисли за мъдър, а мъдрецът се смята за глупак“. Така че, ако не сте прекалено убедени в своя собствен интелект, възможно е да сте по-умни, отколкото смятате.

Ето и няколко признака за това:

1. Вие се тревожите много

Все повече изследвания показват, че хората, които се притесняват повече са по-умни от другите, на които не им пука. Различни проучвания са открили, че тревожните хора са по-ангажирани с преживяванията си и непрекъснато мислят за различните аспекти на ситуации, в които попадат. Тоест, хората, които са склонни да се притесняват и да размишляват много са с по-високи нива на интелигентност.

2. Вие сте забавни и любопитни

Според проучванията по-забавните хора са по-остроумни. Любопитството пък според учените е вид любознателност. Установено е, че хората, които са „гладни“ за информация са склонни да инвестират повече в своя интелект.

3. Вие сте разхвърляни и мързеливи

В изследване, публикувано в Psychological Science, се казва, че разхвърляната стая всъщност е признак за творчески потенциал. По-неподредените хора са значително по-креативни и по-иновативни. Колкото до мързела, учените са открили, че интелигентните хора просто невинаги трябва да работят толкова усилено (физически труд), колкото тези, които се борят да оцелеят.

4. Вие взимате или сте взимали уроци по музика

Според проучвания от 2004 г. и 2013-та на Университета в Торонто, децата които взимат уроци по пеене или свирят на някакъв музикален инструмент, в крайна сметка са с по-висок коефициент на интелигентност, в сравнение с другите. Освен това самото музикално обучение може да подобри предварително съществуващите когнитивни способности.

5. Вие сте интроверт

Противно на общоприетото схващане, в изследване на Университета в Сингапур се казва, че хиперинтелигентните хора се нуждаят от повече време, в което да бъдат сами.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари