IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 знака, че не трябва да се доверявате на шефа си

2 януари 2017 13 00

За какво трябва да бъдете нащрек?

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Щастливите служители работят за шеф, към когото таят уважение и на когото могат да се доверят. Това е от съществено значение за техния успех в службата. За съжаление има много хора, които не могат да се похвалят с такъв работодател.

Ето и 8 знака, че вашият шеф не заслужава доверието ви:

1. Той гради политиката на фирмата зад затворени врати

Добрите мениджъри са на разположение за въпросите на своите служители. Те не се правят на недостъпни и работникът усеща, че може да се обърне към тях без притеснение. Ако вашият шеф ви държи в неведение за политиката на фирмата и за начина на разрешение на проблемите в компанията, значи не можете да му вярвате.

2. Той е клюкар

Шефът, който обича да клюкари и да коментира едни служители пред други, определено не е много достоен за уважение. Това е силна индикация, че този човек е склонен да плете интриги, на които можете да станете жертва и вие самите.

3. Той си присвоява чужди заслуги

Вашият шеф не може да бъде качествен лидер, ако си присвоява заслугите на служителите си, с цел той да расте в кариерата. Напротив, той така ще предизвиква недоволство и недоверие у подчинените си.

4. Той взема решения, които са само в негова полза

Ако вашият работодател не поставя щастието и успеха на своя екип наравно със своя собствен, а държи най-вече на личната си изгода, значи не трябва да му вярвате, дори да е супер харизматичен. Явно този човек е ангажиран най-вече с мисълта за собствения си успех, а не с този на организацията.

5. Той изглежда несигурен в това което прави

Ако вашият шеф е фалшив и несигурен в действията си, значи не е добър лидер. Той трябва да е уверен и да не се съмнява в качествата на екипа си. Шефът, който има ниско самочувствие, е заплаха за всички свои подчинени. Такъв човек може да възпрепятства растежа в кариерата ви. Бъдете предпазливи, ако работите за такъв човек.

6. Той ви излага на бизнес срещи

Ако вашият работодател се държи непрофесионално на бизнес срещи, като излага вас или ваш колега пред другите, значи той не е ваш съюзник, а по-скоро враг.

7. Той не ви дава обяснения за решенията си

Ако шефът ви не ви обяснява решенията и плановете си и не отговаря на вашите разумни въпроси с яснота и честност, значи това е сигнал, че той крие нещо.

8. Вашият шеф казва едно, а прави друго

Независимо дали ви е обещал повишение, а после се е изметнал или ви е дал някакво нареждане, а след това ви е казал да направите точно обратното, ясно е че на такъв човек не може да се вярва. Не го приемайте лично, възможно е просто да имате слаб мениджър, който се огъва, когато е под натиск и променя мнението си, така че то да съвпада с това на неговия пряк шеф.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари