IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сладко начало на 2017: Меденки

1 януари 2017 06 00

Как да си ги приготвим?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

След като вчера посрещнахме Нова година, определено имаме нужда да презаредим батериите.

Богатите трапези и дългото празненство от снощи ни кара да искаме нещо вкусно и сладко, с което да стартираме деня.

Подобаващ десерт, който едновременно да ни подслади и да ни припомни, че още е зима и уютът може да се открие и в една хапка.

За да приготвите меденките, ще ви бъдат необходими:

2 с. л. мед

1 чаша вода

По-малко от 1/2 чаша олио

8 до 10 счукани зрънца карамфил

1 ч. л. канела

1 ч. л. какао

2 яйца

щипка сол

1/2 чаша кисело мляко

2 чаши брашно (до достигане на умерено тесто) + 1 пакетче бакпулвер

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите в голяма купа до достигане на хомогенна смес. Разточете тестото до дебелина около половин сантиметър и изрежете меденки, използвайки форми за сладки.

Изпичането на вкуснотиите се извършва на предварително загрята на 200 градуса фурна, като не забравяйте да намажете тавичката с олио. Ако искате меденките да станат една идея по-сухи, прескочете мазането на тавата и използвайте хартия за печене.

Печете до покафеняване на основата на меденката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари