IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 професионални сфери, защитени от рецесиите

9 януари 2017 09 20

С тези професии няма да останете без работа

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Колкото и да ни се иска да можем да надникнем в бъдещето, все пак нямаме тази възможност.

Привидно има множество надеждни прогнози на астролози и ясновидци, касаещи бъдещето ни, но така и никой не може да бъде сигурен кога ще ни удари следващата икономическа криза.

За да не се притеснявате излишно за бъдещето си просто си изберете професия, която ще ви гарантира, че няма да останете безработни дори по време на рецесия.

Ето и пет професионални области, които се считат от специалистите за най-стабилни дори при лоша икономическа ситуация:

1. Сферата на науката и преподаването

Ако сте учител няма да натрупате голямо богатство, но винаги ще имате работа. Ако пък сте преподавател в университет и имате научна степен, вие имате опция за постоянна кариера. Дори икономиката в страната да не се развива добре, все ще има нужда от учители и преподаватели на всяко едно ниво.

2. Медицински работник/лекар

Ако сте зъболекар, лаборант, акушерка, медицинска сестра, лекар, фармацевт и т. н., вие винаги ще бъдете търсени. Чисто и просто: винаги ще има болни или пострадали хора, които се нуждаят от вашата помощ. Ето защо е добре да се насочите към медицинския факултет.

3. Счетоводство/одит

Винаги ще има фирми, които имат нужда бизнес документацията им да бъде сложена в ред. Независимо от състоянието на икономиката, одити на фирмите винаги ще се правят, данъци винаги ще се плащат, тоест от счетоводители винаги ще има нужда.

4. Погребални услуги

За съжаление стабилността в тази професионална област е гарантирана, предвид реалността, че смъртта е константа в света и винаги ще има нужда от погребални агенти. Ако нямате нищо против мрачното естество на тази работа, може да се замислите върху нея.

5. Сферата на услугите

От електротехници, хладилни техници и водопроводчици винаги ще има нужда – това е сфера, която няма да ви остави без работа, каквито и икономически времена да настъпят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

пешо ( преди 7 години )