IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Младеж, сменил пола си, се оказа бременен

11 януари 2017 16 30

Хайден Крос искал дете и намерил донор във Facebook

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Британският гражданин Хайден Крос, сменил пола си от женски в мъжки, обяви, че е бременен, съобщава Metro.

20-годишният младеж от град Глостър е в четвърти месец от своята бременност. Той ще стане сам родител, тъй като бебето е било заченато от донор. Подходящият кандидат Крос намерил във Facebook.

Британецът решил да смени пола си, когато станал на 17 години. В течение на три години той взимал необходимите хормонални препарати и си извадил паспорт, където вече е указана новата му полова принадлежност.

В същото време Крос забавил процеса за смяната на пола, тъй като осъзнал, че иска да има дете.

„Бременността – това е много женствен процес. Противоречи на това как аз усещам своето тяло. Но също така исках бебе, затова реших да завърша процеса на смяна на пола по-късно“, обяснил той.

Както разказал пред изданието, след раждането Крос ще продължи процеса за смяна на пола и ще отстрани млечните си жлези и яйчниците. Той също така уточнил, че няма да скрива от детето си информация за това, че в началото е бил жена.

Подобна съдба има и американец от Филаделфия. Кайдън Коулман забременял 10 години след като сменил пола си. Той и партньорът му узнали за настъпилата бременност чак в 21-ата седмица. Лекарите предположили, че Коулман е забременял, когато спрял да приема мъжки хормони преди подготовката за мастектомия (отстраняване на гърдата).

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари