IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов закон в Швейцария: Който махне презерватива е изнасилвач

18 януари 2017 12 40

Историческото постановление повдига много морални въпроси

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Наказателният съд в Лозана, Швейцария, взе историческо решение. Съдиите постановиха, че ако по време на сексуален акт мъжът реши да свали презерватива от половия си член без знанието на партньора си, това ще се третира от закона като изнасилване, съобщи Cosmopolitan.

Постановлението идва след драматична случка, травмирала млада дама от Швейцария.

През юли 2015 г. млада швейцарка се запознава с 47-годишен мъж в сайт за запознанства. След втората им среща дамата поискала по-интимен контакт с французина. По време на половия акт обаче мъжът решил да махне своя презерватив без да я информира. Тя не разбрала нищо, съобщава швейцарската телевизия RTS.

След края на половия им акт жената разбрала, че е била подведена. Тя се почувствала осквернена и излъгана, поради което решила да осъди 47-годишния французин.

Адвокатът на жертвата заявил в началото на делото, че предразполагането на друг човек към небезопасен секс без неговото знание си е чисто изнасилване. Опасностите за неосведомения сексуален обект не свършват с нежелана бременност. Съществува вероятност от предаване на венерически болести, инфекции и микроорганизми.

Законите във Великобритания имат сходен характер. При извършване на сношение с проникване без предпазни средства, при което единият партньор не е осведомен за небезопасността, за виновният се полага глоба, обществено порицание и затвор.

Как е у нас?

Наказателният кодекс на Република България предвижда наказание по следните критерии:

Педофилия (съвкупление с лице, ненавършило 14-годишна възраст)

Сексуален акт по принуда с лице от женски пол или педофилия с непълнолетен или малолетен

Изнасилване, вследствие привеждане на друго лице в безпомощно състояние

В нашето родно законодателство не присъства текст, който да накаже мъжете, които са решили да подложат сексуалните си партньори на опасност, сваляйки презервативите си по време на секс.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари