IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отделете 5 минути на ден, открийте щастието

29 януари 2017 07 00

Как да се справим със стреса

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В напрегнатите времена, в които живеем е много важно да умеете да се справите със стреса. Той излиза извън контрол най-често, когато не отделяте време за себе си и физически и емоционално се чувствате прекалено изтощени. Не е нужно да отделяте часове, за да презаредите, достатъчни са 5 минути на ден.

Нова техника обещава да премахне стреса от деня ви и да ви накара моментално да се почувствате по-свежи и щастливи. За целта е необходимо да отделите 5 минутки за себе си и да се пренесете на „щастливо място“. В началото това може да ви се стори много трудно, но не се отказвайте и ще видите ефекта скоро.

Ето и кои стъпки да следвате:

1. Спрете всичко и се отделете за 5 минутки

Отделяйте за себе си всеки ден тези 5 минути, в които може да се усамотите някъде на спокойствие и да се абстрахирате от всичко около вас.

2. Дишайте

Съсредоточете се върху дишането си. Вдишайте дълбоко през устата, задръжте 10 секунди и издишайте бавно през носа. Повтаряйте в продължение на 2 минути.

3. Визуализирайте

Затворете очи и си представете, че сте на място, на което бихте искали да бъдете. Място, на което се чувствате спокойни и щастливи. Визуализирайте целите и как бихте се чувствали, когато ги постигнете.

4. Изключете всички тревожни мисли

В рамките на 5 минути отстранете от ума си всички тревоги. Вие сте на щастливото си място и никой/нищо не може да ви напрегне и нарани. Изчистете ума си от всичко негативно.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Лекар ( преди 7 години )
Намирам тези съвети за хубави- няма лошо хората,които желаят да ги опитат.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар