IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интересни презентации на ястия, опитайте ги!

18 февруари 2017 06 00

Таралеж от круша, от пиле мляко и още

Снимка: Creative Ideas

Снимка: Creative Ideas

Много е важно как едно ястие ще бъде поднесено. Както се казва, презентацията е всичко. Тя възбужда апетита, кара ни все повече да искаме да се нахраним. Нека изненадаме гостите си с една уникална плодова визия.

1. Таралеж от круша и грозде

Трябват ви: една круша, клечки за зъби, гроздови зърна, маслинка и карамфил.

И така, основното нещо за таралежа е неговото тяло. За него ще използваме крушата, като тумбестата част ще оставим с кората, а другата, която ще се яви главата на Тарльо, ще обелим. Бодличките ще направим с клечки за зъби, но за да изглежда по-интересно, върху тях ще нанижем гроздови зърна.

Лицето на таралежа се нуждае от две неща – очички и носле. За първото използваме две карамфилчета, които ще забиете в крушата, както е показано на илюстрацията. Нослето е от маслинка.

2. Нещо в стил Фройд (снимка 2)

Това са картофени крокети и още нещо... Пилешки крила. Вълнуващата презентация е поместена в елипсовидна бяла чиния, а сготвеното е „опънато“ върху канапе от маруля. Заигравката с въображението и подсъзнанието започва от крилото и свършва с трите сферични форми. Бон апети!

3. Омлет „Мечо“ (Снимка 3)

Тук приготвяме две неща – ориз и омлет натюр. Оризът се сварява и подправя със соев сос, след което с помощта на лъжица се оформя главата, ушите и подаващата се лапа на мечето.

Детайлите около муцунката и ушите са от кашкавал и маслини. Омлетът, както забелязвате, играе ролята на одеялце. Кой ще откаже на такава презентация?

Още уникални презентации можете да видите в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари