IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Швеция обмислят почивка за секс в работно време

27 февруари 2017 12 00

Предложението е това да се случва веднъж в седмицата

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Шведски депутат предлага начин, с чиято помощ почивката по време на работния ден да стане малко по-активна. Идеята на члена на общинския съвет на град Йоверторнео е на служителите да се осигури едночасова почивка за секс всяка седмица, пише New York Times. Освен това, не се предвижда промяна в заплащането, въпреки допълнителната почивка.

Според шведския депутат сексът често не достига. Ежедневието е стресиращо, у дома обикновено сме ангажирани с децата и домакинските ангажименти, а вечер сме изтощени от всичко това.

Промяната, която предлага той, дава възможност на двойките да се насладят на малко време, посветено един на друг.

Макар на пръв поглед предложението да изглежда странно, истината е, че редовният секс е важен за здравето – психическото и физическото. Знае се, че сексът подобрява съня, намалява стреса, подобрява имунитета, укрепва връзката между партньорите и не само.

Другата по-очевидна причина за секс през работно време е насърчаване на раждаемостта.

Швеция е известна с усилията си за подобряване на баланса между работата и личния живот. Шведите мислят за кафе паузите като за свещен ритуал.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

Бе-Кьопе ( преди 7 години )
Това в Швеция нищо не е: в нашата партия почивката за секс е стандарт от 1919 година!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар