IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-честите спорове на женените двойки

4 март 2017 14 15

3 чести причини за напрежение между партньорите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Споровете, много често дори и скандалите, са неделима част от брака. Когато двама души се съберат, разминаването в гледните им точки в даден момент води до подобна неприятна развръзка.

Докато не пречат на връзката, дребните спорове са напълно нормални. Какво обаче най-често създава напрежение в двойките?

Работният стрес

Не бива да носим работата вкъщи. Когато работният ден ни е напрегнал, е препоръчително първо да си дадем малко време, за да се успокоим, преди да разговаряме с партньора си. Това определено е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. В някои случаи сме толкова раздразнени, че не искаме да чуваме дори дума от никого, дори от половинката си.

Децата

Много често двойките спорят за липсата на сън, за смяната на памперсите, храненето. Докато децата растат, има постоянни спорове относно споделянето на отговорностите. Това също е естествено, тъй като различните хора имат и различно виждане относно възпитанието, което подсъзнателно носят, когато отглеждат децата си. Важното е децата да не стават свидетели на подобни спорове.

Сексът

Всеки от партньорите може да има различни очаквания от секса. Съпругата, вдъхновена от филмите, може да очаква романтиката, която вижда там. Вдъхновението на мъжа, от друга страна, може да идва от порнофилмите.

Разгорещената дискусия по тези въпроси не е нещо лошо, тъй като по този начин открито комуникираме за секса, което е много важно за всяка връзка.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари