IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дестинации, които влияят зле на връзката

7 март 2017 10 00

И накъде да се насочите ако искате да останете заедно

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Планирането на почивка с партньора може да ни изглежда като стъпка към „циментиране“ на отношенията, но всъщност пътуването заедно може да доведе и до неприятности – зависи накъде ще се насочим.

Според данните на любопитно проучване изборът на дестинация може дори да доведе и до раздяла.

Изследователите твърдят, че двойките, които посещават Мексико по време на първата си почивка заедно, са застрашени от раздяла в най-голяма степен. Веднага след Мексико в черния списък се нареждат Ибиса и Португалия.

От друга страна, дестинации като Тенерифе, Кипър и Италия се оказват значително по-благоприятни за връзката.

Анкетирани са 2187 души, които са над 18-годишна възраст, а целта на проучването е установяване на въздействието от пътуванията върху романтичната връзка.

Става ясно, че 1056 от участниците са се разделили със своя партньор, с когото са били на почивка през последните шест месеца. Останалите 1131 имат щастлива връзка от три или повече години.

Онези участници, които са се разделили с половинката си, са запитани къде са прекарали първата почивка заедно. Така се открояват дестинациите Мексико, Ибиса, Португалия, Кабо Верде и Лансароте.

Защо обаче тези дестинации водят до проблем във взаимоотношенията? Според изследователите в Ибиса например има много партита, затова безразборното харчене и прекаленото забавление са сред причините за бъдещите проблеми във взаимоотношенията.

Разпитани са и двойките, които са пътували заедно в чужбина и отношенията им след това са се развили успешно. Техният избор за дестинация се е спрял на Тенерифе, Италия, Кипър, Майорка.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари