IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еманципирахме ли се много и изчезна ли кавалерството у нас?

8 март 2017 14 00

Къде се разминават очакванията и реалността към мъжа (ВИДЕО)

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Навръх 8 март екип на Bulgaria ON AIR потърси образа на истинския кавалер. За принципите, които всеки мъж трябва да спазва, къде се разминават очакванията и реалността.

Улиците са осеяни с безброй цветя. Преди да получим традиционния букет обаче е време да помислим дали всъщност нямаме нужда от малко повече.

„Да, прекалено много се еманципирахме. Аз обичам кавалерството, обичам да бъда жената във връзката. Извадих късмет с моя мъж, но виждам мои приятелки, които трудно намират стабилна мъжка половинка“, каза блогърът Гери Турийска.

А в повечето случаи мъжете са в неведение от какво се нуждае една жена. Така от разминаванията стигаме до разочарованията.

„Повечето жени се притесняват да кажат какво искат, не знаят как да го изкажат. Защото са ги учили, че трябва да са скромни или не трябва да изискват. И мълчат, мълчат и трупат гняв“, допълва и лайф коуч Ева Кулева.

Забързани в ежедневието и устремени към личностно развитие, някъде по пътя забравихме кои задължения да отстъпим на мъжа. А според експертите по етикет принципите на кавалерството се усвояват в детството.

„То е възпитание, не са принципи. Това се учи вкъщи. Както ние учим синовете си да ни носят покупките примерно от колата до вкъщи, защо аз да ги нося? Синът ми ще ги носи... А после да ми придържа стола, когато сядам. Да ми държи палтото, когато се обличам. Това са все елементарни неща“, включва се по темата и Кристина Крънчева, консултант по етикет.

И докато мнозинството от мъжете са чували за тези елементарни неща, малцина ги прилагат на практика. Последният жест към жена, представителите на силния пол си спомнят смътно. А истината е че джентълменството дава огромно предимство на мъжете.

Вижте разговора по темата за кавалерството във видеото по-долу


Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари