IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-натоварените летища в света?

26 март 2017 10 00

За 2016 година

Международното летище в Лос Анджелис, САЩ. Снимка: CNN

Международното летище в Лос Анджелис, САЩ. Снимка: CNN

Повече от 104 млн. пътници са летели през международното летище Хартсфийлд-Джаксън Атланта през 2016 г., което го прави най-натовареното летище в цял свят за 19-а поредна година. Данните са на Airports Council International.

В Атланта, която е основно пристанище за влизане в Северна Америка и свързващ център за много вътрешни полети в САЩ, се наблюдава увеличаване на пътниците с 2,6% през предходната година, в сравнение с 2015 г.

Международното летище Beijing Capital в Пекин се нарежда на второ място в тази класация, с повече от 94 млн. пътници, като през 2016 г. се отчита повишаване в броя на пътуващите.

Международното летище на Дубай в Обединените арабски емирства заема трето място. През него са преминали повече от 83 млн. пътници през 2016 г., което е със 7% повече, в сравнение с 2015 г.

Международното летище в Лос Анджелис се изкачва от седмо на четвърто място с 81 млн. пътуващи.

Международното летище Пудонг в Шанхай, Китай, посреща и изпраща повече от 66 млн. пътници през 2016 г., като се нарежда от десето на девето място в класацията.

Международното летище Далас/Форт Уърт със своите 65 млн. пътници се нарежда на 11-о място.

Предварителните данни на Airports Council International са на база на повече от 1200 летища по цял свят.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари