Да бъдем щастливи на 30 е доста лесно. Някои хора споделят, че до тази възраст дори не са знаели какво точно означава да си щастлив.

В 20-те ни години щастието изглежда някак труднодостижимо – винаги се стремим най-сетне да установим някакво подобие на контрол над живота си. Когато обаче навършим 30, обикновено осъзнаваме, че щастието е и резултат от приемане на някои важни и трудни за преглъщане истини.

Ето какво трябва да приемем, за да сме щастливи на 30...

1. Никой не се нуждае от нас

Често решаваме, че като поставим нуждите на околните пред нашите, в бъдеще тази доброта ще ни се върне. Смятаме, че като пазим чувствата за себе си, сме деликатни към чувствата на другите.

Истината е, че нито един възрастен, независимо от обстоятелствата, не се нуждае от нас. Ние имаме нужда от себе си и трябва да се поставим на първо място.

2. Няма нужда да печелим любовта, за да си я заслужаваме

Това е погрешно и разрушително схващане. Истината е, че не е нужно да печелим ничия любов. Ние заслужаваме любов, просто защото съществуваме.

Още по темата

Ако човекът до нас ни кара да се променим по някакъв начин или да бъдем някой, който не сме, за да получим любовта му, е време да преосмислим връзката си с него.

3. Намираме се точно там, където трябва да бъдем

Обикновено има цели, които не сме успели да осъществим и това ни притеснява, но истината е, че се намираме там, където трябва да сме.

Независимо какво мислим, ние сме на пътя, водещ до най-доброто в живота ни. Добре е да приемем тази истина като абсолютна и да продължаваме да се стремим да бъдем най-доброто си Аз във всеки един аспект.