IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да рисуваш върху тялото си: Заболяване, превърнато в изкуство

20 март 2017 11 20

Звездата в Instagram Ашли Сото

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Мнозина използваме социалните мрежи като средство за споделяне на любопитни неща, които подчертават красотата по различен начин в името на позитивно отношение към тялото и разчупване на стереотипите.

Това прави и натрупалата популярност в Instagram Ашли Сото, която създава изключително любопитно изкуство върху тялото си. Тя страда от автоимунно заболяване, което засяга кожата.

Ашли има витилиго – кожно състояние, което причинява пигментация на повече от 75% от тялото ѝ. Според данни на американски изследователи то засяга около 1% от населението в глобален мащаб.

Макар повечето случаи на витилиго да се проявява при възрастните – в 20-те им години, Ашли е диагностицирана, когато е на 12-годишна възраст. Сега, когато е на 21, използва пигментните петна по цялото си тяло, за да създаде невероятно изкуство, с чиято помощ трансформира цялостно визията си.

Ашли споделя, че не е осъзнавала колко красиво е състоянието ѝ, докато не очертава пигментните петна с черен маркер. Тя допълва, че винаги е търсила начин да погледне на своето състояние в положителна светлина, но не е могла да постига това, преди да започне да рисува върху кожата си.

„Сега, това, което останалите виждат като дефект, превърнах в нещо красиво и го направих по-лесно за възприемане от преди“, споделя още Ашли.

Снимки: Instagram

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари