IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 качества на емоционално стабилните хора

22 март 2017 12 40

Как да разберем дали сме сред тях?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Хората, които са емоционално стабилни, не се сриват лесно и се справят по-добре с трудните ситуации, с които животът ги среща. Психолозите определят някои от основните качества на тези хора. Ето кои са те.

1. Трудно се ядосват

Дори и подложени на стрес, те избират да останат спокойни и да се справят „по-гладко“ със създалата се ситуация, вместо да започнат да обвиняват и да крещят на околните.

2. Извиняват се

Когато знаят, че са допуснали грешка, не се притесняват да се извинят. Те знаят, че това не е проява на слабост, а по-скоро е положителна черта на характера.

3. Вслушват се в инстинктите си

Те оставят своя инстинкт да насочва преценката им. Учат се да следват шестото си чувство, оформено от преживяванията, които са натрупали.

4. Не живеят в миналото

Вместо непрекъснато да се връщат в миналото и да преживяват отново чувството на вина по отминали събития, те гледат напред. Знаят, че животът продължава.

5. Не таят злоба

Емоционално силните хора разбират, че таенето на негативни чувства никога не може да доведе до решение на проблемите. За тази цел използват ума си.

6. Не окуражават негативното

Те избягват да вярват във всичко негативно, което чуват, и никога не си правят заключения, без да са сигурни каква е ситуацията.

7. Работят върху недостатъците си

Винаги са със съзнанието, че има какво да подобрят в себе си и непрекъснато работят в тази насока, било то по отношение на връзките си или в определени ситуации.

8. Оставят останалите да изпъкнат

Вместо да се опитват да изтъкват важността си, се отпускат и оставят останалите да водят. Когато обаче другите имат нужда от помощ, те са насреща.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари