IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 грешки, които допускаме през 20-те, но са ни от полза през 30-те

26 март 2017 14 15

Не спестяваме пари, но..

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Някои хора проявяват изключителен оптимизъм към живота и са с нагласата, че грешките ги правят по-силни. В действителност обаче, когато допуснем грешка, обикновено се появява усещането, че тя ни тласка надолу.

Истина е, че някои грешки, които правим, могат да са съдбоносни, невинаги в добрия смисъл, но има и такива, от които можем да се поучим.

Много от неправилните на пръв поглед решения, които взимаме в младините, всъщност се оказват от полза в дългосрочен план. Те ни помагат да израснем и ни превръщат в хората, които сме. Ето някои от грешките, които допускаме в 20-те, но се отразяват с благоприятно въздействие през 30-те:

1. Харчим спестяванията си за преживявания

В един момент можем да се окажем без нито лев спестени пари, което в определени моменти да доведе до затруднения. От друга страна обаче, преживяванията и пътуванията разширяват мирогледа и променят възприятията ни през 30-те.

Когато опознаваме различни култури и части на света, ще знаем къде бихме искали да се върнем и да намерим останалите, които все още не сме посетили.

2. Спим до обяд през почивните дни

Възможно е да сме пропускали плановете за закуска или да сме закъснявали за пролетното почистване през 20-те, но десетилетие по-късно започваме да виждаме красотата на пълноценната почивка.

3. Купуваме хубава кола и затъваме в дългове

... Това обаче ни дава възможност за пътешествия няколко години малко по-късно.

4. Работим от сутрин до вечер, за да се издигнем в кариерата

Този вреден навик в младините ни лишава от ценно време със семейството и приятелите ни. Упоритата работа обаче е важна за кариерното ни развитие и определено ще се отплати, когато прекрачим прага на 30-те.

Само не бива да се увличаме прекалено и да лишим близките си изцяло от време, прекарано с нас. За подобна грешка бихме съжалявали горчиво по-късно.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари