IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туризъм в Европа: Кои са най-евтините градове?

27 март 2017 12 20

Топ 10 според ново проучване

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Туристите, които искат да си починат на изгодни цени, следва да се отправят към Кипър, става ясно от данните на проучване.

Пафос, който се намира на югозападното крайбрежие на острова е най-евтиният от всички 36 европейски града, които са включени в доклада.

Той е дело на Post Office Travel Money и под внимание взема разходите за 2 нощувки, транспорт между летището и центъра на града, вечеря за двама и вход за най-известните забележителности.

В Пафос нужната сума за това е 138 паунда, следван от Вилнюс в Литва със 140 паунда, Рига, Литва и Варшава, Полша, където цената е съответно 150 и 154 паунда.

За самостоятелно настаняване Рига е най-евтиният вариант сред всички европейски градове според данните на проучването, като две нощувки струват само 54 паунда.

Лисабон в Португалия е най-евтината столица в Западна Европа – 162 паунда, а Атина Гърция (191 паунда) и Палма де Майорка (196 паунда) заемат места в класацията.

В противоположната класация най-скъпият град в Европа сред тези, които са включени в проучването, се оказва Амстердам с цената от 262 паунда за две нощувки.

Въпреки това сред най-скъпите места в цяла Европа се оказва Стокхолм в Швеция – 457 паунда.

Ето и списъка с топ 10 на най-евтините европейски градове според Post Office Travel Money:

1. Пафос, Кипър

2. Вилнюс в Литва

3. Рига, Литва

4. Варшава, Полша

5. Будапеща, Унгария

6. Краков, Полша

7. Лисабон, Португалия

8. Прага, Чехия

9. Атина, Гърция

10. Палма де Майорка

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари