IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да станем по-уверени на работното място?

29 март 2017 07 40

Два полезни съвета

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Привлекателността оказва ефект върху приходите ни, тъй като по-привлекателните служители се считат за по-здрави, по-интелигентни и се смята, че имат по-добри личностни качества. Това се казва в данни на ново проучване, поместено на страниците на Journal Business and Psychology.

Оказва се, че има няколко лесни трика, с чиято помощ можем да се чувстваме и да изглеждаме добре на работното място.

1. Стилът прави чудеса

Всеки от нас има любима рокля или блуза, която ни кара да се чувстваме добре. Важният фактор да изглеждаме добре е просто като се обличаме добре.

Няколко дни преди важно интервю е добре да си купим стилна рокля, в която да се чувстваме удобно. Не бива да се притесняваме да поискаме съвет или второ мнение.

2. Да приемем себе си такива, каквито сме

Без значение от данните на различните проучвания, външният вид е важен, но е малка част от цялостното ни усещане за себе си. Всеки от нас има качества, които обича – да се съсредоточим върху тях.

Истината е, че единственият човек, който може да бъде причина да бъдем назначени на новата работа или да получим повишение, сме самите ние.

Независимо как изглеждаме, винаги има начин да се усъвършенстваме – отвън и отвътре. Това започва с промяна на начина, по който мислим за себе си и обичаме себе си, заради човека, който сме.

Само това може да ни помогне да успеем във всички сфери на живота, включително и на работното място.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари