IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Христос Воскресе!

16 април 2017 05 00

Бъдете здрави и много щастливи

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Днес е един от най-светлите празници – Възкресение Христово!

На този ден всеки християнин вярва, че доброто ще надделее над злото, че правдата ще възтържествува и светлината ще озари не само дните ни, но и живота ни.

Честваме възкръсването на Исус Христос на третия ден след като е разпънат на кръст и погребан.

Със своята смърт, Божият Син изкупва греховете на човечеството, а възкресението му ни дава надежда за това, че има и живот след смъртта.

Историята на християнството в най-голяма степен е историята на най-голямото чудо – чудото на Възкресението, което продължава да се случва непрестанно във всички християнски сърца, ден след ден, година след година.

Великден несъмнено е един от най-хубавите християнски празници и защото събира около трапезата цели семейства и родове и ни припомня отново защо трябва да живеем според християнските устои и морал.

За първи път с боядисани яйца хората трябва да се чукнат в нощта след Възкресение Христово, а за тези, които приемат причастие на Великден – след това.

Най-радостен в семейството е този, на когото яйцето остане здраво – той ще бъде здрав през годината.

Характерни за Великден са и козунаците, чиято история е от три столетия. У нас козунаците се приготвят след 1920 г. На празничната трапеза присъства след дългия пост и агнешкото месо.

Седмицата след Великден се казва „Светла седмица“, защото възкресението на Христос донася „просветление“ за всички вярващи.

Нека Великденските празници ви изпълнят с радост, любов, спокойствие и много щастие! Желаем ви този празник да бъде специален за вас и всички членове на семейството ви!

На Великден трябва да поздравите специално и имениците – Велико, Велин, Величка, Вела, Велислав, Велко, Велчо, Вельо, Велизар, Велимира, Велия, Въло, Паска, Паскал, Антим.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари