Животът на принц Хари не е само цветя и рози. Той наруши традициите в кралското семейство и проговори за сериозните си психически проблеми след смъртта на майка си – принцеса Даяна, пише Dnes.bg.

В интервю пред в. „Дейли телеграф“ 32-годишният принц Хари разказа за нервното си разстройство след смъртта на принцеса Даяна през 1997 г., когато той беше на 12 години. Той сподели, че е „изключил всичките си емоции“ почти 20 години и е живял в „пълен хаос“, като е бил „близо до пълен срив многократно“.

По-малкият син на престолонаследника принц Чарлз описа дългия и болезнен процес, през който е преминал заради нежеланието да се изправи срещу чувството си за загуба. Той е приключил чак малко преди да навърши 30 години, когато е потърсил професионална помощ.

Принц Хари се обърнал към специалисти, насърчаван от брат си принц Уилям, който много го подкрепял. Тогава спрял да претендира, че животът е страхотен и се изправил срещу проблемите си.

След като завърши училище, принц Хари постъпи във военна академия. След това той имаше успешна военна кариера, но понякога привличаше вниманието и с инциденти като „стрип билярд“ в Лас Вегас.

Принц Уилям, съпругата му Катрин и принц Хари работят с благотворителна организация за психично здраве. Те се стараят да обясняват, че психичните проблеми са също толкова сериозни като други заболявания и за тях трябва да се говори открито, без страх от позор.

Още новини от Свободно време четете тук