Нищо не може да се сравни с вълнението, стреса и хаоса, които съпътстват планирането на една сватба. И макар тези събития да са се променили драстично през последните няколко десетилетия, онова, за което трябва и не трябва да се стресираме, си остава едно и също.

Ако това преживяване ни предстои, ще бъде полезно да чуем някои съвети от миналите под венчилото. Няколко дами, омъжени преди повече от 30 години, споделят върху какво да се съсредоточим на сватбения ден.

1. Да помним специалните моменти

„Възхищавайте се на сватбената рокля, на церемонията, на лицата на гостите – на всичко. Това е само един ден и бързо ще отлети. Когато бях малко момиче, никога не съм мечтала за приказна сватба, затова и не планирахме такава. Беше по обяд в Деня на влюбените. Слънцето грееше през прозореца в залата. Точно преди да започнем нашите обети, се разнесе камбанен звън. Докато държахме ръце, ние се усмихнахме и преброихме 12 камбани. 37 години по-късно това е моментът от сватбата ни, който помним.“ Стефани – омъжена от 37 години

Още по темата

2. Да обърнем внимание на партньора си

„Съсредоточете се върху вечните моменти, като първият танц, първата целувка като семейна двойка и не забравяйте, че този ден е обещание за цял живот, което правим към друг човек. Създаваме тези моменти и ги споделяме заедно през целия си живот.“ Дона, омъжена от 36 години

3. Да останем насаме с партньора си

„Откраднете си момент само за двамата, в който целият ден да потъне. В отделна стая вземете нещо за хапване, разменете си специален подарък, както и истинската първа целувка и прегръдка – един момент, който да бъде единствено за вас двамата. След това се отправете обратно към партито.“ Хейди, омъжена от 34 години.