IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се представим добре на интервю за работа?

24 април 2017 10 40

Няколко полезни съвета

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато дойде моментът да търсим работа, независимо дали ни се случва за първи път или искаме да я сменим, не бива да пренебрегваме предстоящото интервю. Ако искаме да се представим възможно най-добре и да се сдобием с мечтаната работа, е препоръчително да следваме тези няколко стъпки.

Да знаем как правилно да отговорим на въпросите

Интервюиращият ще задава въпроси, това е ясно. И докато повечето от интервюираните смятат, че са готови да отговорят на тях, те често се заблуждават.

Има стандартни въпроси като „Кажете ми нещо за себе си“ и „Защо да наемем Вас?“. Стандартните отговори обаче може и да не се окажат много полезни. Важно е да обмислим причината, поради която ни задават тези въпроси и дадем отговори, които да докажат, че сме перфектни за фирмата или работата.

Да се облечем добре, но да мислим извън рамките

Важно е добре да обмислим какво би било най-подходящо да облечем за работата, за която кандидатстваме. Скъпият костюм например не би бил особено адекватен избор, ако кандидатстваме за позиция във вестник.

Трябва да се облечем така, че да изглеждаме добре, но и да помислим извън рамката. Добавянето на интересен аксесоар може да ни помогне да покажем малко повече от личността ни.

Да бъдем уверени, но не самонадеяни

Работодателите не искат да наемат служители, които не изглеждат уверени в себе си и своите способности. Трябва да демонстрираме увереност по време на интервюто. Да изтъкнем своите умения и това, което можем да направим за компанията, но без да се държим самонадеяно.


Линията е тънка, но я има. Важно е да има баланс.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари