IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интуицията – ключ към подобряване на живота

27 април 2017 10 40

Как да започнем да я слушаме?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всички сме стигали до момент, когато имаме нужда от промяна в живота си, но не знаем как да го направим или се страхуваме да направим крачка.

В такива моменти сме склонни да премисляме това, което искаме да направим, броим плюсовете и минусите, разискваме избора си безброй пъти и продължаваме да се чувстваме в безизходица. И всичко това, защото не сме спирали да слушаме своето „по-висше Аз“. Това е онзи малък глас вътре в нас, който винаги ни казва истината. Може да се опише и като интуиция.

Този глас винаги ще се връща при нас търпеливо със същото послание, колкото и да се опитваме да го игнорираме. Като го следваме, му даваме властта, която заслужава, а на себе си даваме и увереност в личните си избори.

Следването на съветите на интуицията е много по-лесно, отколкото изглежда. Можем да направим това с помощта на тези съвети.

Да следим за „срока на годност“

Млякото, което си купуваме от магазина, има срок на годност. Същото важи и за отношенията ни.

Макар да изглежда повърхностно и грубо да сравняваме млякото с лични отношения и преживявания, има логика в това.

Дори и да липсва срок на годност, все още има признаци, които подсказват, че връзката, работата или здравето ни са влошени. Важно е да познаваме тези симптоми. Да се върнем към миналите връзки и работни места и да се запитаме кога те са започнали да се разпадат.

Да разпознаваме истината

След като забележим признаците на разпадаща се връзка, лична или професионална, сме изправени пред избора да напуснем или да продължим.

Обстоятелствата могат да ни попречат да напуснем веднага, но едно нещо е сигурно – след като веднъж сме разпознали истината, не можем да се върнем назад и вече сме изправени пред избор.

Можем да извъртаме историята по хиляди начини, но в крайна сметка стигаме до същото заключение – това не работи.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари