IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 отличителни черти на амбициозните хора

2 май 2017 15 10

Колко от тях притежавате?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Амбициозните хора имат силно желание да следват това, което искат да постигнат в живота. Това им желание ги откроява от тълпата. Те не просто мечтаят, те мечтаят да постигнат целите си. Огънят, който захранва желанието, остава запален в ума им, докато не превърнат мечтите си в реалност.

Кои са признаците, които отличават амбициозните хора?

1. Целите са добре дефинирани

Имаме ясно очертан план за всичко, както и съставен списък на краткосрочни и дългосрочни задачи. Поставяме си реалистични цели и имаме систематизиран план за постигането им.

2. Неспокойни сме, докато не постигнем целта си

Работим без почивка, докато постигнем целите си. Бойният дух и стремежът да постигнем повече ни карат да се чувстваме неспокойни, докато постигнем целта си. Макар да изглеждаме спокойни, вътрешно далеч не е така.

3. Вярваме, че трябва да дадем най-доброто от себе си във всяко отношение

Работа, в която не изпипваме детайлите, просто не е нашето нещо. Ако започнем проект, смятаме, че трябва да дадем най-доброто от себе си. Дори не позволяваме и на другите да правят компромиси по отношение на качеството на работата им.

4. Не позволяваме на настроението ни да се отрази на работата

Изрази като „Не ми е до това“ не съществуват в речника ни. Независимо колко сме уморени или стресирани, винаги намираме начин да се върнем към работата.

5. Ранните утрини и късните нощи се сливат

Когато сме завладени от работа, често сме склонни да губим представа за времето. Не ни притеснява да не спим в продължение на няколко денонощия. Всичко, което ни интересува, е да свършим работата си навреме.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари