Ясно е, че всеки от нас има своите положителни и отрицателни черти, които изграждат цялата палитра на личността. Едва ли негативните ѝ окраски са любими на някого, затова те често биват потискани и прикривани, а това неизменно води до проявата им, когато най-малко очакваме.

Любопитното е, че зодията ни определя и нашите негативни части на личността. След като вече разгледахме в какво се проявява лошотията на представителите на първите шест знака в зодиака, следва да се спрем на останалите шест.

Везни

Те може да не изглеждат опасни, но най-лошата им черта е мързелът. Когато са самонадеяни и се опитват да избегнат конфликти, само влошават нещата.

Те „зациклят“ на едно място и това може да повлияе на настроението им, а в резултат се чувстват нещастни и депресирани. В тези моменти са склонни да правят глупави неща, които не помагат на никого.

Скорпион

Очевидно е, че най-опасната черта от характера на Скорпионите е гневът им. Ако някой ги предаде, те ще го накарат да си плати. Те отказват да се освободят от болезнените неща, дори когато човекът, който страда, са самите те.

Не всяка грешка е призив за отмъщение. Всички хора правят грешки и понякога трябва да им се прости, не само за тях, но и на самите нас.

Стрелец

При Стрелците най-опасната личностна черта е прекалената наивност и откритост към хората. За съжаление, не всеки в този свят е хубав и добър – има хора, които биха се възползвали от такава доверчива природа.

Козирог

Родените под този знак имат наистина негативно отношение към почти всичко и тази тяхна негативност сякаш поглъща всичко позитивно в света.

Когато виждат нещата по най-негативния начин, те ги засягат не само психически, но и физически.

Това не се дължи на факта, че са негативни хора, а че са много чувствителни към песимистичното мислене.

Водолей

За някого, който не обича да се занимава с чувства, Водолеите може да изглеждат свръхчувствителни.

Когато усетят, че светът е против тях, това не ги прави по-уязвими, а ги кара да издигнат големи стени около себе си. Освен това стават много саркастични, ако някой се опита да се докосне до тях. По този начин може да се отчуждят от хората.

Риби

Най-опасната личностна черта на Рибите е, че понякога са толкова изгубени в мислите си, че не са наясно какво се случва около тях. Понякога трябва да са напълно осъзнати със средата наоколо, заради собствената си защита.