IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трансформация: От фитнес маниак в бодипозитивист

20 май 2017 13 15

Австралийка се превърна в сензация, след като заряза спорта

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Не са малко дамите, които показват как са успели да се справят с килограмите си и са смъкнали голяма част от теглото си с усилени тренировки и здравословно хранене. Затова пък Тарин Брамфит има точно обратния резултат.

От фитнес маниачка, жената решава да се приеме такава, каквато е и зарязва работата над теглото си. В момента 39-годишната австралийка има повече фенове в социалните мрежи отпреди, когато е давала пример с усърдието си.

Жената разказва навсякъде, че най-важното е човек да се харесва такъв, какъвто е и това е по-здравословно състояние от постоянното спортуване в залите. В момента Тарин е една от най-известните активистки в движението за бодипозитивизъм и е основателка на организацията The Body Image Movement.

„Мисията ни е да премахнем епидемията от хора, ненавиждащи телата си.“ – съобщава тя в описанието на The Body Image Movement на страницата й във Facebook. Тя е майка на три деца и бивша фенка на щангите и протеиновите блокчета.

Тя променила живота си и сега води след себе си цяла армия от единомисленички. Последователите ѝ в социалните мрежи са над 200 хиляди души.

Преди време Тарин Брамфит е била добре известна със стройната си фигура. Да си възвърне теглото за нея се превърнало във фикс идея след раждането на третото дете. Отначало тя разглеждала възможността да си направи липосукция и да си повдигне гърдите, но решила първо да пробва със спорт и диета.

Диетата ѝ била строга, а тренировките интензивни. Резултатът също бил добър, а кулминацията на успеха й било участието ѝ в бодибилдърски конкурс. Въпреки че резултатът бил безупречен, Тарин се чувствала нещастна.

„Не всичко се криеше в усилията. Това не бе балансиран живот“, разказва жената, която постепенно си възвърнала предишния начин на живот.

Един ден Тарин си прави и фотоколаж с „преди и сега“, като сложила снимки със стегнатото ѝ тяло и с това, което е сега. Помислих, че фотосът ще помогне на хората да се приемат такива, каквито са. Реакцията, която получих бе твърде неочаквана“ – спомня си Тарин.

Публикацията ѝ се превръща в интернет сензация и вниманието от медиите към нея станало голямо. Брамфит постепенно осъзнала, че бодипозитивизмът ѝ е стигнал до много хора и за нея е важно да променя съзнанието на хората именно към това. Така и създала своята организация.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари