IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да живееш сред природата за $1,6 милиона

22 май 2017 12 40

Един по-различен къмпинг

Снимка: Christopher Frederik Jones/ Foxtel

Снимка: Christopher Frederik Jones/ Foxtel

За тези, които са влюбени в природата и обичат да спят под звездите, това може да бъде мечтаният дом.

Ник и Никол Ню от Куинсланд, Австралия, решават да създадат така желания дом, който да бъде в най-голяма близост до природата. Това те правят с помощта на талантливия архитект Дан Спаркс. Резултатът е зашеметяващ, както и цената – 1,6 милиона долара.

Готовият проект разполага с подвижен покрив, както и със стъклени стени, които разкриват гледка към околната тропическа гора.

Покривът е направен от екологичен материал, който напомня на бамбук. И макар Дан Спаркс да казва, че познава материала, той допълва, че никога досега не го е използвал в подобни условия. Най-често той намира приложение в градска среда и търговските центрове.

Самата постройка разполага с четири спални, кухня и дневна по средата. Покривът се отваря и от двете страни, което дава възможност на Ник и Никол да заспиват под звездите.

Архитектът пояснява, че има още една уникална функция на покрива и това е, че той може да събира дъждовната вода. Това се предвижда да бъде основният източник на вода за семейството.

Снимки на нестандартния дом може да разгледате в нашата галерия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари