IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мечтаете да имате замък? Италия ще ви го подари

23 май 2017 06 50

Но има едно съществено условие

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако някога сте си мечтали да имате свой собствен замък, сега този блян може да стане реалност. Италия раздава безплатно 103 западнали имота, в това число вили, ханове и замъци. Това означава, че всеки може да започне изграждането на своя версия на Скалата на Кастърли или Зимен хребет например.

Както вероятно се досещате, има и една доста съществена уловка. Властите в страната очакват всеки, който се сдобие с някой от имотите, да се ангажира с неговото реставриране, за да може да се използва като туристическа дестинация.

Дали имотът ще стане хотел, спа център, ресторант или нещо друго, това решение зависи изцяло от новия собственик.

Проектът ще подпомогне и насърчи развитието на туризма. Целта е частните и обществени сгради, които вече не се използват, да бъдат трансформирани така, че да осигурят удобство за поклонници, туристи и велосипедисти.

Властите в Италия се надяват, че по този начин ще разкрият някои от най-популярните и най-натоварените райони в страната.

Крайният срок за кандидатстване е 26 юни, а одобрените кандидати ще получат първоначален деветгодишен период, през който могат да работят по своя проект, като има възможност той да се продължи за още девет години след това.

Ако молбата бъде отказана, не бива да се притесняваме, тъй като Италия планира да раздаде още 200 обекта в рамките на следващите две години.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари