IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

24 причини да посетим Италия

5 юни 2017 14 00

Красива и вкусна Италия

Снимка: CNN

Снимка: CNN

Разнообразните пейзажи, артистичните съкровища и страхотната храна правят Италия празник за душата, предлагайки по нещо за всеки. Планините и езерата, модерният Милано, очарователната Венеция, хълмовете и градовете в Тоскана, ренесансовите класики като Флоренция.

Красивият Рим е неповторим със своите древни паметници – Колизеума, Римският форум и Пантеона – и изкуство на тавана от Микеланджело в Сикстинската капела във Ватикана.

По на юг се намира съблазнителният бряг на Амалфи, интригуващата Сицилия на върха на „италианския ботуш“ и плажовете със средиземноморски пейзажи.

И невероятната храна. Отличителни, сезонни и регионални – от леки специалитети от морски дарове като паста със сардини на юг, до менюта, в които преобладават сирена, сметана и месо на север.

Освен това се носи аромат на прясно смляно кафе от всяко кафене, площадите са живописни и има скрити наслади около всеки ъгъл.

Можем да продължим още дълго, но е по-добре да се потопим в атмосферата на Италия със снимките в нашата галерия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

Младши ( преди 6 години )
Опитвал съм и френско,и италианско вино и както установих,те с нищо не са по-добри от нашите Български вина: само рекламата им е по-добра.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 6 години )
Има и 25-ти начин: напълно безплатен. Отивате в Либия или Тунис,ставате бежанец и се качвате на първата срещната лодка или бягате с всички сили към Италия по всички възможни начини като плуване със сал,без сал,плаване с ладия,с еднодръвка (ако намерите в пустинята) и т.н.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар