Вероятно всеки от нас се е сблъсквал с неприятното състояние на раздразнение, което ни завладява още със ставането. Тогава сякаш и пеещите птици са ни неприятни.

Без значение дали става дума за понеделник или за друг ден от седмицата, не бива да започваме деня си по този начин, тъй като най-вероятно и по-нататък ще продължи в същия дух.

Макар да прозвучи малко изтъркано, трябва да се наслаждаваме на всеки ден, но тази благодарност често се засенчва от някои от негативните навици, които имаме.

1. Стресираме се за нещата, които имаме да свършим през деня

Съставяме списък със задачи, за да не ги забравим. Повтарянето на хаоса в главата ни, когато се събудим сутринта, не е добра идея. Разбира се, че не бива да пренебрегваме отговорностите си, но и не бива да ги оставим да ни завладеят изцяло.

2. Поставяме си твърде високи цели

Всички искаме да постигнем най-високи резултати, но има начин това да се случи, като можем да си позволим да обядваме. Трябва да бъдем наясно с нещата, с които се ангажираме през целия ден.

Не искаме да подвеждаме никого, но първо трябва да се погрижим за себе си.

3. Тревожим се още за вчера

Когато мине 24 часа, вече сме в новото денонощие, а вчерашните проблеми си остават в миналото. Когато днес продължаваме да се тревожим за вчерашните събития, автоматично се лишаваме от възможността за спокойствие.

Не бива да забравяме, че има неща, които няма как да променим, а вместо това да поемем контрола над настоящия момент.