Ако кажем, че големият бюст има своите предимства, едва ли някой ще остане учуден от твърдението, но все пак има и научни данни, според които тези характеристики на женското тяло имат различни еволюционни и медицински цели.

Оказва се, че за всеки недостатък на по-голямата гръдна обиколка има дузина здравни и социални ползи. Какви по-конкретно са предимствата на големия бюст?

1. При плуване

Мастната тъкан в гърдите може да ни помогне да се задържим над водата. Както се посочва в данните на много изследвания, по-големите гърди дори могат да спасят жена от удавяне.

2. Плодовитост

Хормоните, необходими за развитието на голям бюст, като цяло са показател за здравословна репродуктивна система и се разпознават като признак на плодородие в повечето култури.

3. Дълголетие

Жените с по-пищна гръдна обиколка, имат и по-голяма продължителност на живота, докато тези с по-малък бюст са склонни да имат повече здравословни проблеми като цяло.

Още по темата

4. Грижата за детето

По-надарените жени обикновено по-рядко се притесняват за недостиг на храна за новороденото. Според данни на проучване мъжете дори са по-склонни да се взират в жените с по-големи гърди в опит да преценят способността им да отгледат дете.

5. Социални облаги

По-големите гърди, макар да са тромави, могат да бъдат привлекателни, особено по отношение на намирането на интимна половинка.

6. Облаги на работното място

В данни на изследователи се посочва, че по-пищните дами по-често биват повишавани на работното място.