IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Професиите, които помагат за добра физическа форма

20 юни 2017 08 00

Строителите – най-здрави, адвокати и маркетингови специалисти страдат

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Изследване търси представителите на кои професии са в най-добра физическа форма. Резултатите са ясни: строители и водопроводчици са най-здравите служители.

На другия полюс са специалистите в областта на информационните технологии, които не могат да се похвалят със завидна физическа форма, пише в. „Daily Express“.

Проучването е направено във Великобритания и е обхванало 2000 представители на различни професии.

Специалисти разкриват, че най-активни са търговците със средно седем часа физическо натоварване дневно. В резултат на това по време на работа те изгарят около 2500 калории.

За сравнение – специалистите в сферата на информационните технологии, които са активни средно едва по 24 минути дневно, изгарят по-малко от 200 калории.

Анкетата показва, че търговците са по-активни дори от личните треньори и фитнес гурутата, които са в движение средно по пет часа на ден.

Земеделците също са сред най-активните трудещи се с над четири часа физическо натоварване дневно.

Освен специалистите в областта на информационните технологии, в най-незавидна физическа форма са също служителите в маркетинга, които се движат средно 36 минути дневно, както и адвокатите и счетоводителите, чиято физическа активност се равнява на 42 минути на ден.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 6 години )
Добрата физическа Фирома ме измори нощес в леглото,та днес до обед ще разпускам а привечер ще я опъна още по-здраво.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар