IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 въпроса, които да си зададем, когато се чувстваме нещастни

21 юни 2017 12 10

И как да върнем щастието в живота си?

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Когато лошите дни преобладават, това обикновено е ясен признак, че е време да променим нещо и то бързо. Тогава често се чувстваме така, сякаш сме заклещени в безкраен, неизбежен цикъл на нещастие.

В тези моменти е важно да помним, че винаги има светлина в края на тунела и можем да се освободим от състоянието. Просто трябва да си изясним къде се корени то, а това невинаги се оказва лесна задача. Понякога не сме напълно сигурни какво трябва да бъде поправено и се налага да се превърнем в детективи, изследващи самите себе си.

Кои въпроси следва да си зададем, за да открием първоизточника на тревогата и нещастието ни?

1. Дали работата ни прави нещастни?

На работното място прекарваме повече от осем часа всеки ден. Вероятно сме повече време с колегите, отколкото с приятелите и семейството си. Ако мястото на което работим, ни напряга и ни прави нещастни, това е сериозен проблем.

Не бива да се страхуваме, че ще загубим комфорта, че имаме работа – ще си намерим друга. Никое работно място не си струва, ако пречи на щастието ни.

2. Трябва ли да разширя социалния си кръг?

Понякога е забавно да имаме приятели, които обичат клюките, но след като това се превърне в постоянен поток от негативност, може да окаже токсичен ефект върху благосъстоянието ни.

Добре е да помислим дали приятелите ни внасят позитивизъм в нашия живот или само драма. Ако е второто, вероятно е време да преоценим приятелския си кръг.

3. Дали връзката ми ме потиска?

Ако постоянно се караме с половинката си, значи е дошъл моментът да се разделим. Безспорно е трудно да се разделим с някого, когото обичаме, а да останем сами може да звучи страшно, но не е.

Никоя токсична връзка не струва нашето време или усилия. Никоя любов не бива да изисква повече жертви, отколкото дава приятни преживявания и красиви спомени.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 6 години )
Глупости на търкалета. А ако съм нещастен безработен, без връзка и с досадни социални контакти, тогава какво? К'ъв тогава социален щепсел (или беше контакт), ква полова папийонка (или може би връзка), а и как да си сменя работата, като не намирам никаква и от 2 години съм безработен, с две висши дипломи? Абе я вървете да се чукате, вместо да пишете тъпотии и да чакате някой шаран да се заблуди и да ви коментира безсмислиците!И СИ ОПРАВЕТЕ ПРАВОПИСА, ЧЕ ДОСТА ВИ КУЦА!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар